Femke van Tongeren Ferwerda en Maurice Tielen starten een beweegproject bij Hurricanes.
Femke van Tongeren Ferwerda en Maurice Tielen starten een beweegproject bij Hurricanes. Foto: Bastiaan Miché

Flag-project draait vooral om sportplezier

Sport

HILVERSUM - Met het flag-project willen de buurtsportcoach Zuid, Bink en Hilversum Hurricanes meerdere zaken tegelijk aanpakken. Kinderen met overgewicht bieden zij de kans om lekker te gaan sporten. Meest belangrijke is om hen het plezier in het bewegen bij te brengen. "We willen ze over die drempel helpen."

In Nederland is één op de zeven kinderen te zwaar. Dat zien Maurice Tielen van Hilversum Hurricanes en buurtsportcoach Femke van Tongeren Ferwerda zelf ook regelmatig in Hilversum. Op de gymles na beweegt deze groep nauwelijks. Vaak kunnen ze niet zo goed meekomen of worden ze gepest en daarnaast blijft het aanbod vaak hangen bij voetbal en hockey, waardoor ze afhaken.

Daar ligt een schone taak voor de buurtsportcoach: jongeren enthousiasmeren om te gaan bewegen en te laten zien dat er meer is dan de gebruikelijk sporten. Hilversum Hurricanes haakt hier graag op in. Tielen, zelf quarterback van de American footballers die vorig seizoen landskampioen werden, vindt het belangrijk om kleinere sporten onder de aandacht te brengen. Met flagfootball, de non-contactversie van deze sport, laat hij kinderen bewegen en leren ze wat teamspirit, discipline en het sociale aspect van sport is.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant