Geen extra financiële steun Hilversum voor Melkhuisje Masters
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wethouders Voorink (rechts), Jaeger en burgemeester Broertjes hebben op allerlei manieren de organisatie willen helpen.
Wethouders Voorink (rechts), Jaeger en burgemeester Broertjes hebben op allerlei manieren de organisatie willen helpen. (Foto: Bastiaan Miché)

Geen extra financiële steun Hilversum voor Melkhuisje Masters

  Sport

HILVERSUM - Hoewel de Hilversumse sportwethouder Floris Voorink het jammer vindt dat de Melkhuisje Masters dit jaar niet doorgaat, heeft hij er niet over nagedacht om het driedaagse tennisevenement van een extra subsidie te voorzien. "Het moet wel in verhouding blijven met andere evenementen."

Voorink hoorde enkele dagen terug dat de derde editie van het toernooi, dat gepland stond op 17, 18 en 19 mei, op het roemrijke park van HLTC 't Melkhuisje vanwege een fors gat in de begroting niet zou gaan. "Het was een ontzettend leuk evenement, maar ik begrijp de afweging van de organisatie. En als het om 5.000 euro was gegaan, had ik het echt niet laten klappen. Maar het evenement moet op eigen benen kunnen staan."

Bij de eerste editie van de Melkhuisje Masters kreeg de organisatie 50.000 euro subsidie vanuit het raadhuis, vorig jaar was dat de helft. Dit jaar zou dat het gaan om 15.000 euro, al liep dat bedrag op vanwege een aanvulling op het programma met rolstoeltennis. Daar kon Voorink nog wel een subsidiepotje voor vinden. 

Maar nog meer subsidie om het gat in de begroting te dekken, was nooit een optie, vertelt Voorink. "Dan was het totale bedrag ongeveer hetzelfde geweest of misschien nog wel hoger dan tijdens de eerste keer. En toen waren daar van buitenaf al wat vragen over. Maar toen wilden we het evenement kwalitatief een kans geven. Maar dan moet het stokje wel worden opgepakt door andere partijen."

Dat is dus niet gebeurd. De publieke belangstelling was tijdens de tweede editie hoger dan in 2017 en veel sponsors van het eerste uur bleven het toernooi trouw. Maar nieuwe sponsors bleven weg. Voorink en ook burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger hebben er volgens de sportwethouder alles aan om de organisatie te helpen. Bijvoorbeeld door hun netwerk te delen.

Uiteindelijk leverde dat te weinig op. "'t Melkhuisje is een hartstikke leuke verenging en vanuit die hoek is keihard gewerkt om het evenement mogelijk te maken. Maar bedrijven kijken sinds de crisis toch ook kritisch naar hun uitgaven. Laten we hopen op een doorstart. Het is een hartstikke leuk toernooi, alleen het heeft tijd nodig om te groeien. Dat was ook bij de City Run zo."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>