Christiaan Hendriksen pakt zilver op NK judo
Christiaan Hendriksen.
Christiaan Hendriksen. (Marco Krachten Fotografie)

Christiaan Hendriksen pakt zilver op NK judo

  Sport

HILVERSUM - Hilversummer Christiaan Hendriksen heeft tijdens het Nederlands kampioenschap judo zaterdag uitstekend gepresteerd. In de leeftijdscategorie tot 18 jaar won hij een zilveren medaille.

Evenals vorig jaar had Hendriksen zich geplaatst voor het NK via het district kampioenschap door daar kampioen te worden van Midden Nederland. Samen met judobegeleider Theo Meijer had de Hilversummer al zijn zinnen gezet op dit NK - in het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag - omdat het geldt als 'meetmoment' voor de European Cup judo.

In Den Haag judode Hendriksen niet zijn beste toernooi. Hij won echter wel al zijn partijen met zijn leeuwenhart tot aan de finale. In de finale miste de Hilversummer echter net het beetje extra wat zijn tegenstander Hessel Nicolai wel had. Daarom moest Hendriksen genoegen nemen met een zilveren medaille. Een prachtprestatie, vooral omdat Hendriksen veel wedstrijdachterstand heeft in vergelijking met de overige 22 deelnemers in de klasse tot 81 kg.

De nummer 2 van Nederland wacht nu op een uitnodiging van de judobond om in april deel te nemen aan de European Cadet Cup in het Tsjechische Teplice en in Berlijn.

Meer berichten