Overmars en Visser Hilversumse sportman en -vrouw van het jaar
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De winnaars.
De winnaars. (Foto's: Bastiaan Miché)

Overmars en Visser Hilversumse sportman en -vrouw van het jaar

  Sport

HILVERSUM - Bij de jaarlijkse Hilversumse sportverkiezing zijn Steff Overmars en Wendy Visser donderdagavond gekozen tot sportman en -vrouw van het jaar 2018. Overmars wordt gezien als de beste triatleet uit de regio en presteerde uitstekend in meerdere Iron Man-triatlons en diverse regionale triatlons. Visser werd wereldkampioen bij de atletiek meerkamp voor 35-plussers in Malaga.

Het American Footballteam van de Hilversum Hurricanes kreeg de prijs voor 'Hilversumse sportploeg 2018'. Dit team veroverde in 2018 de landstitel (Tulip Bowl).

Tekst gaat verder onder foto.

In de categorie 'special sporter 2018' ging de prijs naar rolstoeltennisser Wendi Schutte. Zij staat inmiddels nummer 9 op de nationale dames singles ranking en nummer 84 op de international world women's singles ranking. Sinds twee jaar is Schutte bijna dagelijks intensief aan het trainen met als doel deelname aan de Paralympische Zomerspelen in 2024 in Parijs.

Merijn Scheperkamp werd uitgeroepen tot 'Hilversums sporttalent 2018'. Scheperkamp behaalde in 2018 twee keer brons op WK inline skate junioren, goud, zilver en brons op de EK inline skate junioren en brons op de jeugd Olympische spelen. 

De jury besloot de titel 'meest talentvolle sportploeg 2018' te geven aan het meisjes C1-team van hockeyvereniging 't Spandersbosch. Dit team veroverde in 2018 de nationale titel bij de C-meisje en mocht zich dus Nederlands Kampioen noemen.

Tekst gaat verder onder foto.

Als 'sportvrijwilliger van het jaar 2018' (de Rinus Schaap Prijs) mocht Cees Punter het 'Schaap met de vijf poten' in ontvangst nemen. Punter is al meer dan 24 jaar voorzitter van Kaatsvereniging Melle Veenstra en een drijvende kracht achter deze kaatsvereniging. Het 'Schaap met de vijf poten' is gemaakt door kunstenares Tanja Wiggerts.

De bekendmaking van de Hilversumse sportkampioenen vond plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. Sportwethouder Floris Voorink reikte namens het gemeentebestuur de prijzen aan de sporters uit. De wethouder gaf speciale aandacht aan twee jubilerende verenigingen: het 125 jaar oude Victoria en de 100 jaar oude Kaatsvereniging Melle Veenstra 100 jaar. 

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>