Natte en koude TVH Run Bike Run in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Natte en koude TVH Run Bike Run in Hilversum

  Sport

HILVERSUM - De 27ste editie van de TVH Run Bike Run in Hilversum zondagmorgen was een natte en koude editie. De wedstrijden zijn verder veilig verlopen. De snelste man en vrouw overall waren Yennick Wolthuizen en Marije Pieterse-te Raa, allebei van Hellas uit Utrecht en deelnemers van de RBR Series.

Voor het tweede jaar op rij speelde de wedstrijd zich af rondom Restaurant Robert, vlakbij het Media Park. Start en finish waren op het parkeerterrein ernaast. De deelnemers liepen over de bospaden van Spanderswoud en fietsren over de weg door de wijk Trompenberg. De afstanden: 6.5 kilometer lopen (3x run), 19,4 kilometer fietsen (3x heen-en-weer parcours) en nog eens 2,5 kiloemter lopen (1x run).

De mannen (individueel) begonnen om 8.30 uur. Uiteindelijk was Maikel Peeman uit Sommelsdijk het snelst in een tijd van een uur, een minuut en vijftig seconden. Beste Hilversummer was met een elfde plaats M40+ Alwin Niesing (01:16:20).

De tweede serie was geheel gereserveerd voor de vrouwen; zowel voor de individuele atletes als voor RBR Series teams. De overall winnares kwam uit de RBR Series; Marije Pieterse-te Raa van Hellas – Utrecht met een eindtijd van een uur, zeven minuten en een seconde. Bij de individuele atletes zegevierde Diede Diederiks uit Rotterdam (01:10:43). Snelste Hilversumse was Sofie Meijer; twaalfde in de categorie V20+ (01:31:56).

Dé startserie, waar heel Run Bike Run Nederland naar uitgekeken heeft,  was de teamwedstrijd voor mannen in de RBR Series. In aanvulling op de serie A is dit jaar de serie B voor heren geïntroduceerd; in het leven geroepen ter stimulatie van de breedtesport.

Bij een waterig zonnetje verscheen een flink pak aan zeer snelle mannen aan de start en er werd dan ook hard gestreden om kostbare punten voor het RBR Series klassement. Twee Hellasatleten stapten vlak na elkaar van de fiets om aan het lopen te beginnen waarbij de overwinning ging naar Yennick Wolthuizen van Hellas Utrecht. Hij liet tevens de snelste overall tijd van alle deelnemende mannen liet noteren (58:05).Team Hellas won tevens de teamcompetitie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>