Loopclinic GAC best zware, maar zeker ook gezellige voorbereiding City Run
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Loopclinic GAC best zware, maar zeker ook gezellige voorbereiding City Run

  Sport

HILVERSUM - Zo'n honderd sportievelingen doen mee aan de loopclinic als goede voorbereiding op de Hilversumse City Run op 14 april. De Gooi en Eembode nam een kijkje.

Ze noemen zichzelf Fred's Angels, de vrouwen die door trainer Fred Verkerk van de Gooise Atletiek Club worden klaargestoomd voor de vijfkilometerloop tijdens de Hilversum City Run. Maar pittig is de twaalf weken durende voorbereiding wel. "Tijdens die eerste dag schrok ik me kapot. Maar nu slepen we elkaar erdoorheen", lacht 'angel' Marleen van der Heijden. "We kunnen het goed met elkaar vinden, maar hardlopen is hét doel. Het gezellige is mooi meegenomen."

Iedere zaterdagmorgen en dinsdagavond (die kan worden gebruikt om in te halen, dan wel als tweede training) komen de deelnemers bijeen. Ieder op zijn of haar niveau, maar onder deskundige begeleiding van een gediplomeerd trainer van GAC.

Tekst gaat verder onder foto.

Verkerk is een van die trainers. Hij begeleidt de deelnemers voor de vijf kilometer, de kortste afstand dus. En het gaat goed, zegt hij. "De meeste deelnemers zijn nieuw, maar sommige lopen ieder jaar mee. Vinden zij gezellig. En degenen die voor het eerst meedoen, hebben in het verleden soms al wel meegelopen tijdens de City Run, maar toen viel het allemaal toch wat tegen. Was de voorbereiding toch niet zo goed. En als je je opgeeft voor de loopclinic ga je gewoon. Weer of geen weer. Je mag weer. Als je je alleen voorbereidt, is dat toch anders."

Van de honderd deelnemers is de verdeling tussen de vijf en tien kilometer redelijk gelijk. De leeftijd loopt uiteen: tussen ongeveer 30 en 60 jaar. Volgens Verkerk is het leuke eraan dat de deelnemers in een groep lopen en anderen leren kennen. Ook is er nu meer aandacht voor het technische gedeelte (rechtop lopen bijvoorbeeld) en leren deelnemers Hilversum en omgeving kennen. De start is dan weliswaar steeds op dezelfde plek (Arenapark), de route is iedere keer weer anders.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>