De Kids Run trekt vele jonge lopers.
De Kids Run trekt vele jonge lopers. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Clinics in aanloop naar Kids Run

Sport

HILVERSUM - De BINK Kids Run is al sinds jaar en dag een niet weg te denken onderdeel van de Hilversum City Run. Ook op zondag 14 april kunnen kids van 12 jaar of jonger weer meelopen over een afstand van 1500 meter. Dat kan zowel individueel als in teamverband.

Ter voorbereiding op de grote dag is er een tweetal gratis clinics: op respectievelijk woensdag 10 april tussen 14.00 en 15.00 uur en op donderdag 11 april van 16.00 tot 17.00 uur. Trainers van de Gooise Atletiek Club doen dan verschillende oefeningen om deelnemers klaar te stomen voor de uiteindelijke run. Bovendien kijken zij ook naar het schoeisel en de juiste kleding. En per groep worden meerdere rondjes over de atletiekbaan gelopen, zodat de kids al een indruk krijgen van wat hun die zondag erop te wachten staat.

In voorgaande jaren zijn de clinics uitgegroeid tot een bijna even belangrijk onderdeel als de BINK Kids Run zelf en kwamen alle deelnemertjes, maar ook hun ouders, enthousiast van de atletiekbaan, vol vertrouwen en plezier uitkijkend naar de uiteindelijke loop.

Een groot aantal kinderen heeft zich alweer opgegeven voor de aanstaande clinics, maar er is zeker plek voor meer enthousiastelingen. Aanmelden kan bij Paul ten Have via p.ten.have@hilversumcityrun.nl.

Uit de krant