Justin Sackers vlak nadat de wedstrijd even was stilgelegd.
Justin Sackers vlak nadat de wedstrijd even was stilgelegd. Foto's: Bastiaan Miché

FC Hilversum geeft topduel binnen drie minuten uit handen

Sport

HILVERSUM - Veel toeschouwers, prachtig weer en een goede grasmat. Iedereen bij FC Hilversum keek al weken uit naar de topper in de derde klasse tussen de groen-witten en Maarssen van afgelopen zaterdag. Maar al na drie minuten wedstrijd was alles anders.

Beide ploegen deelden voor de wedstrijd op Sportpark Crailoo de koppositie met 48 punten uit negentien duels. Gezien het doelsaldo - Maarssen +58 en Hilversum +32 - waren de gasten de lichte favoriet, al had Hilversum natuurlijk wel weer het thuisvoordeel.

Echter, na drie minuten spelen stond de thuisploeg al met tien man in het veld en 0-1 achter. Keepers Pascal Doest maakte in de eerste minuut een overtreding, kreeg geel en een penalty tegen: Sven van Vuuren maakte 0-1. Twee minuten later ging de doelman, vervanger van de geschorste eerste doelman Giordano van der Pol, voor de tweede keer in de fout. Hij maakte een overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart. De pas 17-jarige Justin Sackers nam zijn plek onder de lat over.

Hoewel Hilversum het nog wel probeerde, benutte Maarssen de ruimte goed en schoot Wesley Suister de 0-2 binnen, gevolgd door de 0-3 van Jesse Witlox. Voor de thee deed de thuisploeg nog wel wat terug. Jerraynell van der Pol maakte de 1-3.

De hoop op een gelijkspel die er tijdens de rust wellicht nog was bleek ijdel. Al snel kopte Jesse Witlox fraai de 1-4 binnen en niet veel later schoot Sven van Vuuren de stand op 1-5. Uit een penalty scoorde Hilversum nog wel via Fernando Piqué de 2-5.

Tekst gaat onder de foto verder.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd nog even stilgelegd. Suister gleed wel erg hard door op de jonge keepers Sacker, met als gevolg het nodige duw- en trekwerk. Scheidsrechter Van Waveren stuurde daarom even alle spelers naar de kleedkamer om af te koelen. Tien minuten later werd het spel weer hervat en bepaalde Suister de eindstand op 2-6.

Door de zege pakte Maarssen nu de tweede periodetitel, maar veel belangrijker: in de strijd om het kampioenschap staat deze ploeg nu drie punten voor op FC Hilversum met nog zes duels te gaan. Hilversum staat twee punten voor op NiTa. Komende zaterdag ontvangt Hilversum plaatsgenoot Olympia. Keepers Van der Pol, Doest en ook aanvoerder Tony Bolsink (hij kreeg zaterdag zijn vijfde gele kaart van het seizoen) zijn deze wedstrijd geschorst.