Hilversum City Run hamert op goede voorbereiding
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Fred Verkerk (rechts): 'Wij streven naar een evenement waariedereen optimaal aan de finish komt.'
Fred Verkerk (rechts): 'Wij streven naar een evenement waariedereen optimaal aan de finish komt.' (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversum City Run hamert op goede voorbereiding

  Sport

HILVERSUM - Het is nu nog even koffiedik kijken wat de weergoden voor de Hilversum City Run in petto hebben op 14 april. Weersomstandigheden hebben echter onmiskenbaar invloed op het verloop van de (prestatie)loop en op de gezondheid. De temperatuur speelt een rol, maar ook de luchtvochtigheid mag niet worden uitgevlakt.

En iedereen reageert weer anders op die omstandigheden. Wat dat betreft is er geen grote gemene deler. Fred Verkerk, binnen de organisatie van Hilversum City Run verantwoordelijk voor de 'gezondheidszorg': "Er zijn heel veel factoren van invloed op hoe je je voelt. Het is natuurlijk een cliché, maar het belangrijkst is dat je naar je lichaam luistert. Als de temperaturen richting de 20 graden gaan is het eigenlijk net iets te warm. Gelukkig weten de meeste mensen wel hoe ze daarmee om moeten gaan, maar ik wil hen wel wat tips meegeven."

Drinken is wel het devies voor vrijwel alle lopers. "Neem dan lauw water", is het advies. "Te koud water kan buikkrampen veroorzaken. En te weinig drinken leidt vaak tot hoofdpijn. Verder is luchtige kleding aan te bevelen. Wellicht moet je bij warmte je verwachting over de eindtijd bijstellen. Het kan zijn dat die prognose iets naar beneden moet vanwege de temperatuur. Dat is niet erg en moet je ook niet als een teleurstelling ervaren, want de gezondheid is voor ons het belangrijkst."

Hilversum City Run werkt samen met het Rode Kruis. Langs het parcours zijn zo'n 40 medewerkers van het Rode Kruis te vinden. Bovendien zijn er diverse waterpunten ingericht en bij de finish is een ijskoud bad te vinden dat gebruikt kan worden voor het geval een lichaam oververhit raakt. Verkerk: "Wij streven naar een evenement waar iedereen optimaal aan de finish komt, maar mocht er iets gebeuren dan is het een geruststellende gedachte dat wij tot in de puntjes zijn voorbereid."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>