Fit aan de start met warming-up Fit by Rox
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Roxanne Cools: 'We hebben 1600 leerlingen die hier wekelijks over de vloer komen.'
Roxanne Cools: 'We hebben 1600 leerlingen die hier wekelijks over de vloer komen.'

Fit aan de start met warming-up Fit by Rox

  Sport

HILVERSUM - "Ik vind het heel erg leuk om als Fit by Rox een steentje bij te kunnen dragen aan het succes van dit grootse Hilversumse evenement," steekt Roxanne Cools van wal. De naamgeefster van de danssportstudio aan het Achterom in Hilversum is benaderd om op 14 april de deelnemers aan de Hilversum City Run door middel van een goede warming-up goed aan de start te krijgen.

"We brengen een lekker motiverende voorbereiding, enthousiasmerend, maar ook wel weer rekening houdend met het feit dat zij nog 5 of 10 kilometer moeten lopen. Maar de mensen mogen zich voorbereiden op een powervolle warming-up."

Een gesprek met Roxanne Cools (32) is als een ontmoeting met een wervelwind. "The sky is the limit qua energie", zegt ze daar zelf over. "Dat is ook wel het DNA van onze studio. Veel enthousiasme, veel energie, enorme power. Dat is iets dat ik in me heb en over wil brengen, maar ook door de medewerkers wordt uitgedragen. Ik leid hen zelf op en ik wil ook dat zij dat DNA uitstralen."

Aan het Achterom runt Roxanne de studio met haar partner Patrick Kraft. "We zijn hier zo'n zeven jaar geleden begonnen. Ik was daarvoor al bezig, maar trok toen als een nomade door Hilversum. Ik heb lessen gegeven in kerken, in kelders en in diverse sporthallen. In 2012 kwam ik Patrick tegen en met hem ben ik hier aan het Achterom begonnen. Nu hebben we 30 professionals in dienst: van docenten tot facilitair medewerkers. We hebben 1600 leerlingen die hier wekelijks over de vloer komen die kunnen kiezen voor groepslessen sport dan wel dans. Of sporten op opzwepende muziek, zoals bij spinning, dat we hier in een van de nieuwe studio's op de eerste verdieping aanbieden."

Voor Roxanne heeft de Hilversum City Run op meerdere manieren een bijzondere klank: "Ik ben geboren en getogen in Hilversum en heb op zevenjarige leeftijd zelf meegedaan aan de allereerste editie van de Ladies Run. Ook heb ik een keer met een groep vriendinnetjes mee gedaan in een rups-outfit. We hebben onze gezichten en kuiten groen geschilderd en een moeder had toen een speciaal kledingstuk gemaakt waarmee we met zijn allen een rups vormden. Omdat die meisjes bijna allemaal aan atletiek deden, liepen we ook nog best een goede tijd. Ik was niet de beste loopster van het stel, maar kon met hen meedoen in de rups."

Ook het marktterrein voelt als een soort thuiswedstrijd: "Ik heb tijdens de opening met Fit by Rox een tien minuten durende show verzorgd. We hebben aandacht besteed aan Vue en Mout, stilgestaan bij de markt, een speciale fonteinendans gemaakt en een van de wethouders was ook onderdeel van het spektakel. Hij werd 'gecued' door mij en ik vind het heerlijk om bij shows de regie in handen te hebben. En eerlijk gezegd is het maken van een rooster voor Fit by Rox ook alweer een stukje regie voeren."

Regie, theater, spektakel: het zijn allemaal zaken die er met de paplepel in zijn gegoten: "Ik ging vaak mee met mijn moeder naar het theater. Zij is zangeres en ik heb op heel jonge leeftijd al vanuit heel veel coulissen mee kunnen kijken bij haar optredens. Het leuke is dat zij straks op 14 april ook optreedt met haar eerbetoon aan Tina Turner. Wat dat betreft is straks de cirkel helemaal rond."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>