Dirk Fabels
Dirk Fabels Foto: Gooi en Eembode

Nieuwe voorzitter voor stichting achter Hilversum City Run

Sport

HILVERSUM - De Stichting Atletiek Evenementen Hilversum, de organisatie achter de Hilversum City Run, heeft een nieuwe voorzitter. Dirk Fabels neemt het stokje over van de al vorig jaar gestopte Arno Scheepers.

Fabels, woonachtig in Bussum, heeft een eigen IT-bedrijf en is fanatiek hardloper en triatleet. Hij is bijzonder blij met zijn nieuwe rol: "Ik ben zelf al heel lang deelnemer aan diverse triatlons en hardloopwedstrijden. Ik vind het ontzettend leuk op deze manier iets terug te kunnen doen voor de sport."

Zondag stond Fabels voor het eerst ook zelf aan de start bij een onderdeel van de Hilversum City Run: namelijk de tien Engelse Mijl. "Ik ben hier vaak als toeschouwer geweest, mijn zus heeft wel eens meegedaan aan de Ladies Run. Maar zelf loop ik voor de eerste keer mee. Vaak had ik rond deze tijd ergens anders een marathon", luidt het goede excuus."

Scheepers draagt na twee jaar het voorzitterschap over omdat hij de functie niet verenigbaar acht met zijn wethouderschap in Hilversum. Scheepers: "Ik ben ontzettend blij met Dirk als nieuwe voorzitter. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van Dirks ondernemerskwaliteiten en zijn grote ervaring als sporter een enorme meerwaarde
gaan hebben voor de Hilversum City Run."

In het Hilversumse sportevenement ziet Fabels vooral een lokaal én gezellig evenement. Daar wil hij als nieuwe voorzitter uiteraard niet al te veel aan veranderen. Wel mag het aantal deelnemers - dit jaar ongeveer 8.000 - wat de Bussumer betreft omhoog. Wat hem verder opvalt is dat er wel heel veel verschillende onderdelen zijn waaruit de deelnemers kunnen kiezen. "Misschien te veel."

Uit de krant