Internationaal rugbytoernooi ook een dag van vriendschap
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Hoewel het er soms fel aan toegaat is sportiviteit zeer belangrijk tijdens het evenement.
Hoewel het er soms fel aan toegaat is sportiviteit zeer belangrijk tijdens het evenement. (Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché)

Internationaal rugbytoernooi ook een dag van vriendschap

  Sport

HILVERSUM - Voor alweer de twintigste keer is Rugbyclub Hilversum het decor van het internationale toernooi voor spelers tot 18 jaar. De eerste wedstrijden beginnen om 10.00 uur; de laatste ronde is om 17.00 uur.

Het toernooi in Hilversum heeft internationale bekendheid en allure. De eerste aanmeldingen voor volgend jaar zijn al binnen. Het maximum van 88 teams voor dit jaar was enige maanden geleden al bereikt. De wachtlijst kon wel weer worden weggewerkt omdat verschillende Britse teams in onzekerheid waren wat de gevolgen van een eventuele no-dealbrexit zouden zijn.

De deelnemende teams komen dit jaar uit Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland, Zuid-Afrika, België en van Nederlandse clubs. Zij strijden in elf leeftijdscategorieën van onder 8 tot onder 18 jaar. Saskia Lara van het organisatiecomité: "In tegenstelling tot de leeftijdsopbouw in Nederland, twee leeftijden per categorie, hanteren we voor dit toernooi het Engelse systeem. Daarin wordt gespeeld in één leeftijd per categorie omdat het rugby daar veel groter is dan in Nederland."

Voor de Nederlandse rugbyers is het toernooi een goed moment om hun krachten te meten met Britse ploegen, waarvan het niveau hoger is. Naast het sportieve aspect is het ook een dag van vriendschap. "De organisatie van een toernooi met een dergelijke omvang is alleen mogelijk door de medewerking van de voetbalclubs Altius en 't Gooi, die hun velden beschikbaar stellen", vervolgt Lara.

Rugbyclub Hilversum heeft voor het toernooi een organisatiecomité van tien mannen en vrouwen. Op de dag zelf zijn er ruim tachtig vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden, plus nog veertig scheidsrechters.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>