'Vierdaagse is voor deze mensen fluitje van een cent'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De meeste deelnemers zijn fanatieke wandelaars.
De meeste deelnemers zijn fanatieke wandelaars. (Foto: Bastiaan Miché)

'Vierdaagse is voor deze mensen fluitje van een cent'

  Sport

HILVERSUM - Vanuit de Gooise Atletiek Club start vrijdagavond de 34ste Kennedymars-Hilversum. De deelnemers lopen binnen twintig uur tachtig kilometer.

Tachtig kilometer lopen binnen twintig uur was de uitdaging die president Kennedy teweegbracht toen hij in 1963 zijn leger verweet dat zij daar te slap voor waren. Die uitdaging werd direct wereldwijd opgepakt. Ook in Europa ontstond toen een ware wandelrage om binnen de gestelde tijdslimiet de niet geringe afstand te overbruggen en die rage duurt nu nog steeds voort.

Met de 34ste editie van deze mars in onze regio mag de Kennedymars-Hilversum zich tot een van de oudste Kennedymarsen in ons land rekenen en zich onderhand 'klassieker' noemen. Vanuit Hilversum wandelen de deelnemers richting Bussum, Naarden, Muiden en Diemen en via Driemond, Vreeland, Breukelen en Tienhoven terug naar het Arenapark waar de Gooise Atletiek Club is gevestigd.

En dat is een hele uitdaging, belooft woordvoerder Gerard van Blaricum namens de organisatie, LAT. LAT is een vereniging die zich bezighoudt met de organisatie van langeafstandswandelingen. "De meeste deelnemers hebben wel redelijk wat ervaring, maar we hebben ook weleens jongens van de sportschool gehad die dachten: 'Dat doe ik wel even'. Die waren na afloop helemaal kapot."

Veel wandelevenementen worden gebruikt als voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen. Bij de Kennedymars is dit geenszins het geval. "De vierdaagse is voor deze mensen een fluitje van een cent", aldus Van Blaricum. Hij verwacht ruim 200 lopers. Inmiddels hebben zich er 174 ingeschreven - bijna de helft doet voor het eerst mee - maar vaak schrijven deelnemers zich vlak van tevoren in. Dat kan nog vrijdagavond vanaf 20.00 uur bij de startlocatie.

De start is om 22.00 uur. Meelopen kost 21 euro. Kijk ook op www.delat.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>