SC 't Gooi klaar voor kampioenswedstrijd
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
't Gooi won bijna al zijn wedstrijden.
't Gooi won bijna al zijn wedstrijden. (Foto: Bastiaan Miché)

SC 't Gooi klaar voor kampioenswedstrijd

  Sport

HILVERSUM - Natuurlijk is er de gezonde wedstrijdspanning, geeft trainer Said Akchich van SC 't Gooi voor de kampioenswedstrijd van komende zaterdag tegen naaste belager sv Baarn toe. "Maar het is een wedstrijd als alle anderen. We moeten gewoon gefocust blijven."

De Hilversumse ploeg draait dit jaar uitstekend in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. De zwart-gelen verloren van de 21 wedstrijden die er dit seizoen gespeeld werden, slechts één. Ook Baarn verloor maar één wedstrijd (tegen 't Gooi), maar speelde ook twee keer gelijk. Met nu nog drie wedstrijden te gaan, staat 't Gooi vier punten voor op de nummer twee. En dus zijn de Hilversummers bij winst zaterdag zeker van de titel. Wint Baarn of eindigt het duel in een gelijkspel, dan moet de ploeg van Akchich nog aan de bak.

De oefenmeester gaat er echter hoe dan ook van uit dat zijn ploeg de titel pakt. "Of we worden zaterdag kampioen of het is uitstel van het kampioenschap. Maar we gaan ervan uit dat we zaterdag winnen. Die ene wedstrijd die we dit seizoen verloren, was een ongeluk. We misten toen echt ontzettend veel kansen, speelden met tien man en kregen in de laatste minuut de beslissende goal tegen."

Maar Akchich denkt vooral dat zijn team kwalitatief beter is dan Baarn en bovendien is bij iedereen de wil aanwezig om kampioen te worden. De focus is er bij iedereen en zodra iemand verzwakt, zijn er genoeg anderen om diegene daarop aan te spreken. Hoewel binnen de groep niet iedereen 100 procent fit is, is er geen excuus, meent Akchich. "Dit is een fantastische groep."

Akchich, die volgend seizoen als speler actief voor 't Gooi en wordt opgevolgd als trainer door Ed Otten, denkt dat de 't Gooi goed genoeg is voor de derde klasse.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>