Desray was vrijdag de surprise-act.
Desray was vrijdag de surprise-act. Foto: ADMPROFOTO

Voetbalmoeders gaan weer los bij 't Gooi

Sport

HILVERSUM - Voetbal, prosecco, kaas en feest. Dat zijn de ingrediënten van het Voetbalmoeders Proseccotoernooi bij SC 't Gooi. Vrijdag ging het op het veld en in de kantine weer helemaal los.

Driehonderd voetballende vrouwen verschenen op het complex van 't Gooi aan het Kininelaantje. Wethouder Floris Voorink van Sport, burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren openden samen met voormalig Oranje-international Marleen Molenaar de vierde editie van dit toernooi. 

Daarna streden 25 teams (zeven tegen zeven), van beginner tot ervaren voetbalster, tegen elkaar. Dit toernooi staat vooral bekend om de derde helft. Nadat de mannenselectie de prosecco overhandigde aan de teams en de kaasplankjes op tafel kwamen, begon het feest.

Nadat ieder team in het zonnetje was gezet, was het tijd voor optredens. Dave de Graaf, Bob van Veen en Desray traden vrijdag op in het onderkomen van 't Gooi.  

"Het toernooi heeft zichzelf weer overtroffen; op sportief gebied en gezelligheid", blikt toernooidirectrice Jolanda Osendarp terug. 

Uit de krant