Hilversum geeft finaleplaats in slotminuut weg
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

Hilversum geeft finaleplaats in slotminuut weg

  Sport

HILVERSUM - Drama op Sportpark Berestein. Niet Hilversum, maar de rugbyers van 't Gooi vierden zaterdagmiddag feest na de zwaar bevochten 14-15 zege op de aartsrivaal Hilversum. Zij spelen zaterdag in Amsterdam tegen DIOK de finale om het landskampioenschap.

De Hilversummers likken letterlijk en figuurlijk hun wonden na de slijtageslag. Hen rest niets anders dan acceptatie van de terechte nederlaag.

Tekst gaat verder onder de foto. 

De beslissing van het enerverende rugbygevecht viel pas in blessuretijd. Na een onnodige overtreding van Hilversum kregen de Naarders een penaltykick; goed voor drie punten. Het was de 20- jarige Marc Mistou die met een rake trap de bal tussen de palen joeg en zo het vonnis velde over de thuisploeg.

Mistou werd uitgeroepen tot man de wedstrijd, voor hem de bekroning na een periode van veel blessureleed aan zijn schouder: "Bij die vrije schop, we stonden met 14-12 achter, besloten niet voor de try te gaan. Ik zei tegen aanvoerder Hugo Langelaan dat ik het klusje wel zo klaren om de bal raak te schieten. Gelukkig dat het lukte; want bijna hadden we de wedstrijd uit handen gegeven. "

Dat was de realiteit. 't Gooi was over de hele wedstrijd gezien de bovenliggende partij. In het eerste kwartier kwam Hilversum nauwelijks over de middellijn. Bij de rust stond de club uit Naarden verdiend met 12-0 voor door Nick Colvin en Diede Brekelmans en één benutte conversie. Het verschil had groter en onoverbrugbaar kunnen zijn voor de thuisploeg, wanneer 't Gooi zorgvuldiger was geweest met de kansen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Na de pauze kwam Hilversum met nog een half uur te spelen terug in het wedstrijd. Het werd 7-12 door een try van Josh Gascoigne en de conversie van Marcus Holden. Tien minuten voor tijd kwam Hilversum eindelijk op voorsprong door Mau Simeona en Holden; 14-12. Het optimisme hield niet lang stand.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Hilversum-aanvoerder Chesney Crosby vond dat zijn ploeg de wedstrijd zelf uit handen had gegeven: "Als je vlak voor tijd op een minimale voorsprong staat, moet je het professioneel uit spelen. Daar hadden we de kracht niet meer voor. Over de hele wedstrijd gezien hebben we te veel weggegeven door onnodige fouten en overtredingen. Daarnaast hebben we veel blessures; maar bij ;'t Gooi was dat ook het geval. Dat argument telt dus niet. Het verschil is dat wij graag wilden winnen en dat zij heel graag wilden winnen. Zij gooiden meer gif en energie in de wedstrijd."

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>