Grasbaanspektakel in Hilversumse Meent met historisch tintje
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tien professionele koersen staan op het programma.
Tien professionele koersen staan op het programma. (Foto: Bastiaan Miché)

Grasbaanspektakel in Hilversumse Meent met historisch tintje

  Sport

HILVERSUM - De bedoeling was om één keer een grasbaanspektakel te verzorgen. Vrijdag 24 mei vindt de elfde editie plaats, waardoor Hilversum, na het weggaan van de drafbaan, nog altijd een paardensportevenement heeft. Naast races kan het publiek genieten van verschillende demonstraties, waaronder twee met een historisch tintje.

Tien professionele koersen, waaronder de grote prijs van Hilversum, staan er volgende week vrijdag vanaf 15.30 uur op het programma. Mens en dier strijden om de prijzen. De duoskullykoers staat ditmaal in het teken van een bijzonder sponsorproject: de Bobby & Robine Foundation. De opbrengst van deze koers komt volledig ten goede aan deze twee kinderen uit Schermerhorn, die de dodelijke DNA- en stofwisselingsziekte CLN2 hebben.

Naast de harddraverijen heeft het grasbaanspektakel meer te bieden. Zo komen er veel meer facetten uit de paardensport aan bod. In het verleden kwam Anky van Grunsven al eens langs om western riding te laten zien. Dit jaar heeft Stichting Grasbaan Hilversum gekozen voor een thema, namelijk 'Het paard in de cavalerie'.

Zo zijn er twee historische demonstratieteams aanwezig in de Hilversumse Meent. Het gaat om cavalerieteam De Rode Huzaren en het Korps Rijdende Artillerie De Gele Rijders. Ook is het korps mariniers aanwezig. Zij laten zien hoe vandaag de dag het paard als lastdier gebruikt wordt door Defensie.

De Melkmeent 9 van Harm en Maartje Jansen is zoals gebruikelijk het decor van het paardensportevenement. De entree bedraagt 10 euro. Meer informatie is te vinden op www.grasbaanhilversum.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>