American Footballploeg Hilversum houdt zicht op prolongatie landstitel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché

American Footballploeg Hilversum houdt zicht op prolongatie landstitel

  Sport

HILVERSUM - De American Footballploeg van Hilversum Hurricanes maakt nog altijd kans op een plek in de play-offs en daarmee prolongatie van de landstitel. Op eigen veld wonnen de Hilversummers zondag uiterst moeizaam van Lightning uit Leiden. 

Het was zondagmiddag All American Day op het complex aan het Jagerspaadje. De honkbal-, softbal- en American Footballploeg van Hurricanes speelden allemaal thuis. De Amerikaanse vlag wapperde en aan hamburgers geen gebrek. Ook burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Floris Voorink waren van de partij voor de nodige plichtplegingen. 

Hilversum Hurricanes werd vorig seizoen bij het American Football landskampioen. Om opnieuw de play-offs en vervolgens de finale te bereiken, moet Hilversum in een poule (A) van vier eindigen bij de beste twee teams. Omdat Amsterdam echter alles tot dusver wist te winnen - ook Hilversum werd twee keer verslagen - moet Hurricanes de komende weken alle resterende duels winnen om die tweede play-offplek veilig te stellen.

Leiden zit in die andere poule (B) zo'n beetje in dezelfde situatie als Hilversum. De wedstrijd beloofde daarom vooraf veel goeds en voor de neutrale toeschouwer zou de wedstrijd dan ook een lust voor het oog worden. 

Daar leek het aanvankelijk niet op. Leiden nam brutaal de leiding en liep uit naar een 0-21 voorsprong. Voor rust kwam Hilversum nog wel terug tot 6-21 dankzij een touchdown van Nick da Costa.

Tekst gaat verder onder de foto.

Na de rust een ander beeld. Hurricanes schoot uit de startblokken en kwam door scores van Mani Blijd en Romano Vogels zelfs op voorsprong. Maar Leiden kwam terug en door twee touchdowns keek de thuisploeg met nog een minuut te gaan tegen een 28-33 achterstand aan. 

In de slotseconden wierp quarterback (spelverdeler) Maurice Tielen de bal nog één keer naar de endzone van Leiden. Remi Waucquier wist deze, net met de voeten in het veld, te vangen. Touchdown Hurricanes, die zo toch aan het langste eind trokken; 36-33. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>