Floris Voorink enkele jaren terug bij Hilversum Hurricanes.
Floris Voorink enkele jaren terug bij Hilversum Hurricanes. Archieffoto: Bastiaan Miché

Samenwerking Hilversum en NOC*NSF bij ondersteuning sportverenigingen

Sport

HILVERSUM - Een primeur voor de gemeente Hilversum. Als eerste gemeente in Nederland gaat het voor langere termijn een samenwerking aan met NOC*NSF om sportverenigingen te ondersteunen.

Het doel van de samenwerking is om sportverenigingen te helpen om zo toekomstbestendig te worden en te blijven. Thema's daarin zijn het werven van meer vrijwilligers of meer sponsoren.

"We zijn erg benieuwd naar de doelen en uitdagingen van onze sportverenigingen", aldus sportwethouder Floris Voorink. "Samen met het netwerk van NOC*NSF gaan we aan de slag om sportverenigingen te ondersteunen en versterken."

Daarbij gebruiken de betrokken partijen het programma 'Verenigingsondersteuning'. Voorink: "Hiermee kunnen sportverenigingen intensieve begeleiding op maat ontvangen van professionals of deelnemen aan masterclasses en workshops over relevante onderwerpen uit het verenigingsleven. Per seizoen gaan we kijken met de vereniging wat zij graag wil bereiken, welke vraagstukken er liggen en welke ondersteuningsvorm daar mogelijk het beste bij past."

Om de sportclubs te laten zien wat Verenigingsondersteuning voor hun vereniging kan betekenen, zijn alle sportbestuurders uitgenodigd voor de 'Inspiratieavond voor sportverenigingen' op donderdag 4 juli. Deze vindt plaats in de Burgerzaal van het raadhuis 19.00 tot 22.00 uur.

Uit de krant