'Jubileumeditie beachtoernooi geweldige happening'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de verschillende velden waren mooie wedstrijden te zien.
Op de verschillende velden waren mooie wedstrijden te zien. (Foto: Bastiaan Miché)

'Jubileumeditie beachtoernooi geweldige happening'

  Sport

LOOSDRECHT - Strand, zon, wind, sport en lol. Dat waren de ingrediënten van de 35ste editie van het jaarlijkse beachtoernooi voor Sporthal Eikenrode in Loosdrecht. Een jubileumeditie die onder fabelachtig mooi weer werd gespeeld.

En voor het twintigste jaar op rij streden de badmintonners op vrijdag en de volleyballers op zaterdag zo'n 200 kuub parelwit strandzand. En dat ook nog eens in het vijftigste bestaansjaar van de organiserende volleybalvereniging LoVoC. Voor organisatievoorzitter Wim Bekenkamp, tegenwoordig ook de voorzitter van stichting Sloep, reden om na 35 jaar het stokje over te dragen.

De jubileumeditie was voor hem de laatste als voorzitter. Maar liefst 92 teams en daarmee zo'n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er volgens Bekenkamp 'een geweldige happening' van te maken. Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers (die soms van ver komen) hun strandtoernooi.

Het evenement wordt door velen gezien als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar. "Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en wijde omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken 'uitvechten' in dit Loosdrechtse zand.

Uiteindelijk waren er ook nog winnaars. Bij het badminton waren dit de teams Op Hoop van Zegen en in de recreatieklasse Vlug op Gympies. Bij het volleybal een mix van nieuwe en oude finalisten en winnaars. In de wedstrijdklasse nam het team van 2 Bier 2 Wijn het op tegen Wim's Wagen.

Na een gelijk opgaande en zeer spannende strijd wist het team van Wim's Wagen uiteindelijk de klus te klare. In de recreatieklasse maakten de finalisten Zwervers en Bolleyvallers er een mooi potje van, waarbij uiteindelijk het laatstgenoemde team de beker in ontvangst mocht nemen.

Vervolgens bleef het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar. Dan is de 36ste editie op 19 en 20 juni.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>