Koninklijke Erepenning voor Hilversumse kaatsvereniging
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Oud-voorzitter Appie Knol en zijn vrouw bekijken de Erepenning. Knol was tevens eregast tijdens het toernooi.
Oud-voorzitter Appie Knol en zijn vrouw bekijken de Erepenning. Knol was tevens eregast tijdens het toernooi. (Foto: Bastiaan Miché)

Koninklijke Erepenning voor Hilversumse kaatsvereniging

  Sport

HILVERSUM - Een bijzondere verjaardagscadeau kaatsvereniging Melle Veenstra zaterdagmorgen. Als blijk van waardering ontving de aan het Jagerspaadje gevestigde club, die afgelopen 26 juni exact honderd jaar bestond, de Koninklijke Erepenning.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum had de eer deze uit te mogen reiken. Ook voor hem was dit een bijzonder moment. Hij bezoekt immers regelmatig een 100-jarige inwoner van Hilversum, maar een 100-jarige kaatsvereniging was voor hem ook iets nieuws. "Melle Veenstra is een unieke Hilversumse vereniging; de enige nog overgebleven kaatsvereniging in de regio", aldus Broertjes. "Buiten de provincie Friesland zijn er nog slechts acht verenigingen in Nederland."

Vervolgens maakte Broertjes bekend dat koning Willem-Alexander heeft besloten de Erepenning toe te kennen aan Melle Veenstra. Daar zijn strikte regels en voorwaarden aan verbonden; zo moet de vereniging tenminste 50 jaar hebben bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar. Ook moet het voltallig bestuur van onbesproken gedrag zijn. Broertjes: "Gelukkig voldoet het bestuur ook aan dit criterium."

Met de toekenning van de Koninklijke Erepenning mag de vereniging de afbeelding van de penning officieel gebruiken voor onder meer het briefpapier. Ook mag de volgende tekst worden gebruikt: 'Kaatsvereniging Melle Veenstra, onderscheiden met de Koninklijke Erepenning'.

Belangrijk om te weten, dat er geen sprake is van het Predikaat Koninklijk. Dit predikaat wordt al gedragen door de KNKB, de afkorting voor Koninklijke Nederlandse Kaatsbond.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>