Bettine Vriesekoop opent internationaal veteranentoernooi (40+) in Hilversum
Foto: Pixabay

Bettine Vriesekoop opent internationaal veteranentoernooi (40+) in Hilversum

  Sport

HILVERSUM - De tafeltennishal aan de Vaartweg in Hilversum is tussen vrijdag 16 en zondag 18 augustus het decor van het zevende Internationale Kampioenschap Tafeltennis voor veteranenteams (40+). Tafeltennislegende Bettine Vriesekoop laat de eerste balletjes stuiteren tijdens een speciale set. 

Circa 150 mannen en vrouwen strijden in teams om de titel in diverse leeftijdsklassen. Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Dat is af te leiden uit de leeftijd van de oudste deelnemer, die reeds 83 jaar is, en het grote aantal inschrijvingen door veteranen in deze sport.

Dit kampioenschap vindt eenmaal in twee jaar plaats en is voor de eerste maal in Nederland. De organisatie is in handen van Oldtimersclub Nederland (OTC) en International Veterans Table Tennis Society (IVTTS). De deelnemers komen uit een groot aantal landen, zoals Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Engeland, Bulgarije, Schotland, Slowakije en Tsjechië.

Alle wedstrijden vinden plaats in de Tafeltennishal aan de Vaartweg 52 in Hilversum. Op vrijdag 16 augustus van 13.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag wordt er gespeeld van 10.00 tot 18.00 uur. De finalewedstrijden vinden plaats op zondag van 10.00 tot 15.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom.

Meer berichten