Moment uit een duel van vorig jaar.
Moment uit een duel van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Helft Hilversumse clubs van de partij bij Henk Pel Toernooi

Sport

HILVERSUM - Als het Henk Pel Toernooi er weer aankomt dan weet je dat alle Hilversumse selectieteams in de voorbereiding zijn op het nieuwe voetbalseizoen. Zaterdag 24 augustus is BZC'13 voor de achtste keer de gastheer van dit jaarlijkse toernooi op de velden van 't Jagerspaadje.

De profs zijn alweer enkele weken bezig met de competitie. Voor de amateurs is dat nog even wachten. Pas in de derde week van september spelen zij weer voor het 'echie', al staan de bekerduels eind augustus op de planning. Deze editie mag geen officieus Hilversums kampioenschap heten. Slechts vier lokale selectieteams doen zaterdag mee: Altius, Victoria, OSO en BZC'13. De overige vier ploegen zijn NVC, EDO, NITA en De Vecht.

Dit toernooi was er al voor de fusie van Bloemenkwartier en De Zebra's - in 2013 werd dit BZC'13 - bij laatstgenoemde club. Pel was daar het gezicht van de vereniging in Oost. Zijn vrouw Riek, die het Hilversumse voetbal op de voet volgt, is zaterdag van de partij en reikt de prijzen uit.

De eerste wedstrijden bij BZC'13 beginnen om 10.30 uur. Iets voor 15.00 uur staan de finales op het programma. Anderhalf uur later is het tijd voor de prijsuitreiking.

Gesprekken over de negende editie van het Henk Pel Toernooi zijn al gaande. In 2020 hoopt de organisatie weer een officieus Hilversums kampioenschap te kunnen verzorgen. Ofwel: dat de selectieteams van alle Hilversumse voetbalverenigingen meedoen.

Uit de krant