Twee GAC'ers op het podium bij de 300 meter tijdens de C-games in Amsterdam.
Twee GAC'ers op het podium bij de 300 meter tijdens de C-games in Amsterdam. Foto: GAC

GAC-talent pakt nationale titel op 300 meter

Sport

HILVERSUM - De 300 meter is een incourante afstand, maar voor GAC-talent Myrte van der Schoot kan dat de pret niet drukken. De jonge atlete pakte zondag de titel op dit atletieknummer tijdens de C-games, het Nederlands kampioenschap onder 16 jaar, in Amsterdam.

Met een eindtijd van 41,27 seconden was zij net iets sneller dan Marieke Moonen, die de 300 meter 0,08 langzamer afwerkte. Het verschil in deze spannende finale werd gemaakt in de laatste 50 meter. Van der Schoots clubgenoot, Shantell Kwofie, noteerde de derde tijd (41,79) en greep daarmee de bronzen medaille. 

De winnende tijd van Van der Schoot is een nieuw clubrecord en is de beste jaartijd bij de C-junioren in Nederland gelopen. Tevens heeft de GAC-atlete een ticket bemachtigd voor de interlandwedstrijd op zaterdag 31 augustus in Enschede. 

En daar hield het niet mee op voor Van der Schoot. Bij het verspringen sprong ze zich zaterdag onverwachts naar brons. De GAC-atlete bleek goed in vorm te zijn. Haar sprong van 5,48 meter was goed voor de derde plek en een nieuw clubrecord.

Naast deze gouden en twee bronzen plakken was er meer succes bij de C-games op de baan van AAC in Amsterdam. David Vroegindeweij beklom afgelopen weekeinde eveneens het podium. Zijn sprong over 3.00 meter met de polsstok was goed voor brons. 

In totaal kwamen zaterdag en zondag twaalf GAC'ers in actie. Naast vier medailles sneuvelde menig persoonlijk record. Zo verbeterde Kwofie zich bij het kogelstoten flink. Zij stootte 12,86 meter. Dat is een verbetering van haar eigen clubrecord, dat op 12,47 meter stond.

"GAC heeft afgelopen weekend bewezen mee te doen met de nationale atletiektop", zo meldt de Hilversumse vereniging trots. "Dit belooft veel voor de finale van de C-competitie op zaterdag 7 september, waar de dames C-junioren van GAC zich overtuigend voor hebben geplaatst."

Uit de krant