Werpster Jeanine van Ancum had het tijdens het eerste duel zwaar.
Werpster Jeanine van Ancum had het tijdens het eerste duel zwaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Softbaldames Hilversum Hurricanes herstellen zich prima na afstraffing

  Sport

HILVERSUM - Slap aan een wedstrijd beginnen en in twee uur je kansen om promotie om zeep helpen waar je jaren alles voor doet. Dat was zondag bijna het geval voor de softbaldames van de Hilversum Hurricanes. Het eerste duel tegen Catch uit Den Haag werd een afstraffing: 11-3 verlies. Wel herstelde de ploeg van coach Edwin Pieneman zich in het tweede duel.

Door de uiteindelijke 9-3 winst staat Hurricanes aan kop van de promotieranglijst van de eerste klasse en heeft alles nog in eigen hand. Edwin Pieneman had na afloop echter nog steeds de smoor in over de eerste verliespartij: "We waren compleet kansloos en we hebben de laatste jaren nog niet eerder zo'n pak slaag gekregen. Het was drie keer niks. We kunnen zo goed softballen en dan speel je zo'n draak van een wedstrijd. Ik was er op z'n Amsterdams gezegd schijtziek van wanneer je op deze manier de promotie verspeelt."

Het is een voordeel voor de coach dat hij met een volwassen groep vrouwen werkt. "Na het eerste duel hebben we een stevig gesprek gevoerd. Ik heb mijn zegje gedaan en ook vanuit de groep kwam er weerwoord. Het was incasseren en uitdelen naar elkaar en er dan een streep onder zetten."

Het groepsgesprek miste in het tweede duel zijn uitwerking niet. Werpster Kirsten van Ancum had de slagvrouwen van Catch in haar macht. Nadat de Hilversumse vrouwen aan slag waren geweest stond er na de eerste inning 4-0 op het scorebord. In de volgende inning werd de score uitgebouwd naar 6-0 en besloot de coach van Catch van werper te wisselen. De Hilversumse vrouwen hielden desondanks controle over de wedstrijd. De tegenstander kwam ondanks de drie punten die zij nog scoorden, door fouten van Hilversum, niet meer terug in de wedstrijd.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten