Tevredenheid bij Victoria nadat de club het certificaat 'Regionale Jeugdopleiding' overhandigd heeft gekregen.
Tevredenheid bij Victoria nadat de club het certificaat 'Regionale Jeugdopleiding' overhandigd heeft gekregen. (Foto: © Bastiaan Miché)

Victoria erkend als regionale jeugdopleiding

  Sport

HILVERSUM - Wat hebben FC Emmen, VVV Venlo, Willem II, Excelsior, Almere City en HF&FC Victoria met elkaar gemeen? Het zijn allemaal regionale opleidingsinstituten. De Hilversumse amateurclub kreeg deze week het certificaat dat hoort bij de status van ‘Regionale Jeugdopleiding’.

“Een prachtige erkenning”, meldt Daan van der Heijden, bestuurslid Voetbalzaken bij de blauw-witten. Victoria had al het predicaat ‘Lokale Jeugdopleiding'. Afgelopen zomer is de club door de KNVB, die een onafhankelijke audit heeft uitgevoerd, opnieuw op 65 punten doorgelicht. "De belangrijkste bevindingen zijn dat we vooral de training van de breedteteams goed vormgeven. Ook de nieuwe trainingsmethodieken die wij inpassen worden zeer gewaardeerd", zijn de voorbeelden die Van der Heijden onder andere geeft.

Wethouder Floris Voorink van Sport was erbij afgelopen week. De VVD'er zei dat de Hilversumse jeugd de sport kan beoefenen bij een vereniging die op alle niveaus een goede jeugdopleiding aanbiedt. Hij hoopt dat meer clubs dit voorbeeld volgen.

Meer berichten