De jongste lopers zondagmorgen. Foto: Bastiaan Miché

Zonnige en geslaagde lustrumeditie Rondje Meent

Sport

HILVERSUM - Gezellig, levendig en geslaagd. Zo omschrijft, namens de organisatie, Cees Kuijlaars de vijfde editie van Rondje Meent. Bij elkaar 182 sportievelingen namen zondag deel aan het hardloopevenement in de Hilversumse Meent.

Dat er uiteindelijk zo veel deelnemers waren, was voor een groot deel te danken aan het mooie weer. Op het laatste moment besloten toch nog zestig sportievelingen zich aan te melden voor de lustrumeditie. In de ochtend gingen zo'n vijftig kinderen, verdeeld in drie groepen, van start voor hun ronde van 1,2 kilometer.

Vervolgens was het de beurt aan de ouderen (vanaf 12 jaar). Zij liepen vijf (een ronde) of tien kilometer (twee rondes). Naast wandelen en hardlopen door de wijk en de unieke groengordel rondom de Meent boden verschillende organisaties activiteiten aan op het centrale plein, zoals kangoo jumping en rope skipping.

De snelste loper van de vijf kilometer was Ernst-Jan Hasselhoff in 17 minuten en 58 seconden, gevolgd op ruime afstand door Boris Baetings met 20 minuten en 27 seconden. De eerste dame, Ingrid van Henten kwam binnen op 25 minuten en 45 seconden.

Niet veel later wisten ook de snelste lopers op de tien kilometer de eindstreep te behalen. Als eerste kwam Michael Epskamp over de finish op een tijd van 36 minuten en 50 seconden. Als tweede eindigde Wiepke Koopmans op 37 minuten en 33 seconden, gevolgd door de Hilversumse wethouder Arno Scheepers met een tijd van 37 minuten en 40 seconden.

Ook de dames liepen mooie tijden. De eerste plek op de 10 kilometer was voor Quirina van Zessen met een tijd van 46 minuten en 24 seconden. Tweede werd Karin Quinee in 48 minuten en 31 seconden en de derde dame die over de finish kwam was Debby Bakker met een tijd van 48 minuten en 43 seconden.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking werden de deelnemers in alle categorieën in het zonnetje gezet en ontvingen zij een medaille en een roos uit handen van buurtsportcoördinator Anouck Dingemans en organisator van het eerste uur Sonja Overman. Speciale aandacht was er voor de vier deelnemers onder 17 jaar en drie deelnemers van boven de 70. De oudste wordt binnenkort 81. Bij de afsluiting van het evenement maakte de organisatie bekend dat de hardlopers samen 200 euro doneerden voor het Jeugdfonds.

Komende zaterdag is het opnieuw feest in de wijk tijdens het Pleinburen Festival.