SC 't Gooi: 'Op termijn een stabiele tweedeklasser'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ed Otten: 'De doelstelling voor dit voetbaljaar is te eindigen bij de top drie en dan verder bouwen.'
Ed Otten: 'De doelstelling voor dit voetbaljaar is te eindigen bij de top drie en dan verder bouwen.' (Foto: Bastiaan Miché)

SC 't Gooi: 'Op termijn een stabiele tweedeklasser'

  Sport

HILVERSUM - De competitie in het amateurvoetbal gaat dit weekend weer van start. Maar liefst vier Hilversumse teams komen uit in de zaterdag derde klasse C, waaronder SC 't Gooi.

Met FC Hilversum, Altius, Olympia, SC 't Gooi en ook nog Laren, AH'78, TOV en Baarn staan er dit seizoen veel (regionale) derby's op de kalender in de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Zaterdag is de confrontatie tussen het gepromoveerde 't Gooi en buurman Altius. De geel-zwarten hebben een metamorfose ondergaan.

Twee jaar geleden moest het eerste elftal door gebrek aan goedwillende spelers uit de competitie worden gehaald. Het afgelopen seizoen promoveerde de club onder leiding van trainer Said Akchich uit de kelder van het amateurvoetbal naar de derde klasse.

De succesvolle coach kon zijn taak echter niet meer combineren met werk en gezin. Met 56-jarige Ed Otten, die eind januari al werd aangetrokken, heeft 't Gooi een coach in huis gehaald met een echt zwart-geel hart. Ed Otten: "Ik heb bij 't Gooi gevoetbald op het oude sportpark. Mijn vader Jan Otten was penningmeester van 1966 tot 1978 in de tijd dat John de Mol sr. voorzitter was. In 1982 werd hij erelid van 't Gooi. Ook nu is hij nog regelmatig op de club."

Otten legt bij zijn terugkeer op het oude nest de lat hoog: "Onze ambitie is, dat zijn we aan onze status uit het verleden verplicht, dat 't Gooi de beste club van Hilversum en omstreken wordt; op termijn een stabiele tweedeklasser. Dat gaat dit seizoen nog niet gebeuren. De doelstelling voor dit voetbaljaar is te eindigen bij de top drie en dan verder bouwen."

De nieuwe trainer heeft 25 januari 2020 al met rood in zijn agenda staan: het eerste duel tegen de oude aartsrivaal Hilversum. Beide clubs speelden in het betaald voetbal in het seizoen 1963-1964 hun laatste officiële competitiewedstrijd. 't Gooi won op het oude sportpark met de Dudoktribune de thuiswedstrijd met 1-0 en uit werd het 0-0. In 1965 gingen de clubs naar het amateurvoetbal en hebben niet meer tegen elkaar gespeeld.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>