Laren was zaterdag de betere ploeg.
Laren was zaterdag de betere ploeg. Foto: Bob Awick

FC Hilversum onderuit bij Laren

Sport

HILVERSUM - FC Hilversum geldt als een van de favorieten voor het kampioenschap in de derde klasse C en was het voetbaljaar met drie bekeroverwinningen goed gestart. De groen-witten verloren echter hun eerste competitiewedstrijd bij het taaie sv Laren: 3-1.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar kwam Hilversum wel op voorsprong. Na een half uur kopte Nourdin Bourazma de bal binnen. Lang kon Hilversum niet van de voorsprong genieten. Tien minuten na de openingstreffer schoot Wessel Roest van Laren beide teams op gelijke hoogte. Vlak voor rust konden de Hilversummers nog met een voorsprong de thee ingaan, echter Rick van der Velden schoot een strafschop tegen de paal.

In de tweede helft bleef het lange tijd gelijk en waren er aan beide kanten mogelijkheden. Uiteindelijk werd de inzet die Laren tentoonspreidde in de slotfase beloond. Uit een snelle counter schoot Cees Resing Laren op voorsprong. Niet veel later bepaalde Jeroen Roest de eindstand op 3-1. "Een verdiende overwinning", vond de bij Laren teruggekeerde trainer Fred Roest. "Ik had hoge verwachtingen van Hilversum voor dit seizoen, maar die zijn behoorlijk bijgesteld", aldus de oefenmeester. "En er lopen bij Laren natuurlijk ook jongens die goed kunnen voetballen."

De Hilversumse derby in diezelfde derde klasse ging zaterdag tussen promovendus SC 't Gooi en buurman Altius. Die ploeg ging wel met een 0-1 voorsprong de rust in, maar gaf die in het tweede bedrijf uit handen: 4-1. Verder won Olympia'25 knap met 1-0 tegen CJVV. Komende zaterdag ontvangt Altius Laren. FC Hilversum ontvangt Buytenboys, Olympia reist af naar Huizen voor de wedstrijd tegen AH'78 en 't Gooi speelt tegen Odysseus '91.