Winnend Victoria moet volgens trainer Roest nog leren om slimmer te spelen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Winnend Victoria moet volgens trainer Roest nog leren om slimmer te spelen

  Sport

HILVERSUM -Na een dramatisch seizoen in de eerste klasse wist Victoria de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgelopen zaterdag in de tweede klasse in winst om te zetten.

'Eindelijk', riepen de lachende spelers van Victoria in koor na de 2-1 zege op FC Almere. "Na een seizoen met een reeks aan nederlagen, gevolgd door degradatie naar de tweede klasse, weer een overwinning", verwoordde aanvoerder Rik Langhout de gevoelens van zijn kompanen. Ook de hondstrouwe supporters genoten van hun biertje na de goede opening.

De nieuwe trainer Robert Roest zag dat zijn ploeg nerveus begon aan de openingswedstrijd van het nieuwe voetbaljaar. "Het was in het begin slordig en veel passes kwamen niet bij de juiste spelers", opent de coach uit Soest, die in december 2018 al werd aangesteld als opvolger van Stijn van 't Hooft. "In de tweede helft ging het een stuk beter; we kregen meer grip op de wedstrijd. Alleen na de 2-1 bleven de jongens te gretig voor de 3-1. In zulke situaties moeten we, naar de aard van de wedstrijd, leren om slimmer te spelen."

Met de vroege aanstelling van Roest wilde het clubbestuur van Victoria de selectie in een vroeg stadium duidelijkheid geven over de toekomst. De club heeft met de Soester een man in huis gehaald met veel ervaring. Hij was zeven jaar bij FC Utrecht werkzaam als jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal. Daarna trainer bij De Meern en Almkerk.

Door het nerveuze begin kwam de thuisploeg in de dertigste minuut door Jerry Korthuis op 0-1 achterstand. Het was een opsteker dat Ivanildo Darson vlak voor rust de 1-1 aantekende. De 2-1 van Rik Langhout in de 64ste minuut kwam als een bevrijding. Langhout na afloop: "Lekker gevoel als je de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wint na zo'n kloteseizoen. Er stond in de groep best veel druk op het duel. Naarmate we meer vat op de wedstrijd kregen, groeide het vertrouwen."

De matchwinner geeft toe na de degradatie met verschillende clubs te hebben gesproken. Uiteindelijk bleef hij de Hilversumse vereniging trouw. De reden is duidelijk: "Ik ben een jongen van de club en voetballend konden we in de eerste klasse best wel meekomen. Alleen kregen we op ongelukkige momenten goals tegen. In de voorbereiding hebben van eersteklasseploegen gewonnen. Een andere reden om te blijven is dat we met de kern van het team in het voorjaar, toen degradatie onafwendbaar was, aan tafel hebben gezeten met de vraag: wat doen we. De kern met een 'Victoria-hart' besloot om te blijven en revanche te nemen op het mislukte seizoen. Dus ik ook."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>