Goede competitiestart Olympia'25 met twee zeges
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Olympia'25, hier met Bilal el Morabet, was goed op schot tegen AH'78.
Olympia'25, hier met Bilal el Morabet, was goed op schot tegen AH'78. (Foto: Bob Awick)

Goede competitiestart Olympia'25 met twee zeges

  Sport

HILVERSUM - Olympia'25 is na twee competitiewedstrijden in de derde klasse C nog altijd zonder puntverlies medekoploper. Zaterdag versloeg de Hilversumse ploeg het Huizer AH'78. "Fijn begin van de competitie", lachte Olympiacoach Danny Wiersma na de 4-0 uitzege bij AH'78 op het Huizer Stadspark. "Het gaat ons met twee zeges op rij voor de wind. Maar we kunnen en moeten nog groeien naar een hoger niveau."

Dat vindt ook verdediger Rachid Moamedi, die nu voor het derde seizoen bij Olympia speelt. De ervaren centrale verdediger staat negentig minuten als een veldheer zijn verdediging te organiseren. Hij brengt zijn ervaring in de praktijk, opgedaan op een hoger niveau bij FC Chabab en Magreb 90.

Daarnaast motiveert hij zijn medespelers en zet de grote lijnen uit. Waar AH'78 constant probeerde rommelend door het midden een aanval op te zetten, zette Moamedi met splijtende passes constant zijn vleugelaanvallers aan het werk. "Verdedigend zit het goed in elkaar", vindt Moamedi. "In de twee gespeelde wedstrijden hebben we geen enkele tegengoal geïncasseerd en dat is lekker voetballen. De communicatie met de pas 17-jarige jonge keeper Tim Han verloopt prima. Zoals we nu al spelen, ook aanvallend, is dat een goede basis om verder te werken. De jongens kunnen goed voetballen, zijn hongerig en leergierig. Ik zie in het veld dat we willen strijden voor de overwinning en iets voor elkaar overhebben."
Met Laren, 't Gooi en VVZ'49 heeft Olympia in 3C de volle buit binnen. Wiersma waakt ook voor optimisme: "We zullen best weleens tegen een zeperd aan lopen."

Op de zege bij AH'78 viel echter niets af te dingen. Olympia was op vele fronten beter en werd in de vijfde minuut in de wedstrijd ook nog eens geholpen door de keeper van AH'78, die een houdbaar afstandsschot van Ferhat Ozturk door zijn handen liet glippen. 1-0 was de ruststand. De 2-0 in de 64ste minuut na een schitterend genomen vrije schop door Ernes Unlu betekende de beslissing. De benutte penalty door Marouan Halouchi en de treffer van Ozturk vlak voor tijd verhoogden het optimisme bij Olympia. 

De onmachtige thuisploeg reageerde het gebrek aan kwaliteit af op de scheidsrechter, die zich niet van de wijs liet brengen door het verbale geweld. Coach Wiersma spoorde zijn mannen aan zich daar afzijdig van te houden: "Dan ben je met andere dingen bezig dan met voetballen. De enige invloed die je op de wedstrijd kunt hebben, is hoe je zelf voetbalt en je moet je niet drukmaken om randzaken. Je wint het nooit van de leidsman."

Net zoals de meeste andere trainers had ook Wiersma bij Olympia te maken met nieuwe spelers: "Vandaag stonden er zeven in het veld. Met iedere nieuwe speler heb ik vooraf een gesprek. Het kunnen wel goede voetballers zijn, maar ze moeten ook sociaal in de groep passen. Daarin zijn we goed geslaagd. We hebben een groep van technisch en tactisch vaardige spelers en er is ruimte voor hen om zich nog verder te ontwikkelen. Mooi dat we van AH'78 hebben gewonnen. Het is een stugge ploeg en het is hier door de toestand van het veld altijd lastig voetballen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>