Tromp Boat Races: helemaal kapot na vijf kilometer keihard roeien
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Veel roeiers waren na afloop kapot.
Veel roeiers waren na afloop kapot. (Foto: Bastiaan Miché)

Tromp Boat Races: helemaal kapot na vijf kilometer keihard roeien

  Sport

HILVERSUM - Een nieuwigheid tijdens de 34ste Tromp Boat Races bij Roeivereniging Cornelis Tromp: het 'paardenweitje' bij Shell - grond van de provincie - diende dit keer als extra botenterrein. Daardoor was het op het eigen terrein, zag ook wedstrijdleider Minke Fischer, 'minder proppen'.

Alle roeiers op tijd het Hilversums Kanaal op krijgen was ieder jaar de grootste uitdaging van het op één na grootste sportevenement in Hilversum. Maar met de extra ruimte verliep de logistieke operatie van de maar liefst 750 aanwezige boten stukken prettiger. "Het gaf rust op het terrein", aldus Fischer. "Ik hoop dat we dit kunnen voortzetten."

De wedstrijden van zaterdag waren qua weersomstandigheden, aldus de wedstrijdleider, goed te doen. De regen van zaterdagmorgen vormde geen groot probleem en vooral zondag sneuvelden er baanrecords. "Het was een goede editie, zeker geen zware. Al vraagt vijf kilometer hard roeien wel wat van een mens. Een van onze juniorenleden kwam kotsend de boot uit."

Op een enkeling na ontbraken de echte Nederlandse toppers tijdens deze roeiklassieker van ruim vijf kilometer. De beste deelnemers van nu zijn vooral de talenten die tijdens de Olympische Spelen van 2024 of 2028 moeten schitteren.Twee toppers die wel van de partij waren, waren Nelson Ritsema en Jan van der Bij. Zij komen volgend jaar in Tokio mogelijk in actie in de olympische vierzonder. 

In Hilversum waren zij in de tweezonder dit weekend met afstand het snelst. Iemand die we tijdens de spelen van 2024 mogelijk gaan tegenkomen is Lisa Bruijnincx, wereldkampioen bij de junioren. Ook zij kwam afgelopen weekend in actie en met succes: zij was bij de vrouwen de beste.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>