Hilversum koploper na gelukkige zege bij Olympia'25
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Hilversum koploper na gelukkige zege bij Olympia'25

  Sport

HILVERSUM - FC Hilversum is - omdat Laren verloor - na de 2-1-zege bij plaatsgenoot Olympia'25 de nieuwe koploper in de derde klasse C van het zaterdagavondamateurvoetbal. De groen-witten hebben na vijf duels twaalf punten, twee punten meer dan vier achtervolgers (waaronder Olympia).

De overwinning van Hilversum afgelopen zaterdag was een mazzeltje. Het thuisspelende Olympia werd in de slotfase namelijk bestolen van een strafschop. De emoties bij de thuisploeg laaiden daarbij hoog op. Iedereen zag dat een Hilversumverdediger hands maakte in het strafschopgebied, uitgezonderd de scheidsrechter.

Dat vond ook de nieuwe Hilversumtrainer Ferry Marks: “Geen enkele twijfel; het was een zuivere strafschop. Wij hadden nu een keer geluk. Een gelijkspel was een terechte uitslag geweest. Wij waren in de eerste helft de betere ploeg en Olympia na de pauze."

De 33-jarige trainer uit Almere volgde dit seizoen good old Karel Bonsink op die, met een tussenperiode van anderhalf jaar, achttien jaar aan het roer stond bij de groen-witten. De vraag luidde: hoe moet het verder na Bonsink? "Ik vond het een eer dat ik als geboren en getogen Hilversummer werd gevraagd om Karel Bonsink op te volgen”, zeg de lachende Marks na de zege. “Het nadeel van deze stap zou kunnen zijn dat ik met hem wordt vergeleken. Dat is niet het geval. We zijn met een vrijwel nieuwe selectie aan het seizoen begonnen. Er spelen slechts drie spelers uit het vorige seizoen."

Goede spelersgroep
Voordeel van deze situatie is volgens de oefenmeester dat hij zijn visie kan ventileren op de manier van voetballen. "We hebben een kwalitatief goede spelersgroep. Alleen moeten de jongens nog aan elkaar wennen en dat heeft tijd nodig.”

Oog voor de realiteit heeft Marks ook: “Hilversum probeert al drie seizoenen te promoveren uit de derde klasse. Die ambitie is er nog steeds. Of het dit jaar lukt met al die nieuwe jongens is een vraagteken. Als we dit seizoen daarin niet slagen en de selectie blijft het volgend seizoen, dan hebben we zeker een kans. Voorlopig moeten we elkaar beter leren kennen en plezier hebben en dan gaan we zeker beter voetballen.”

Overwicht
De vele toeschouwers moesten lang wachten op de doelpunten. Hilversum vergat in de eerste helft het overwicht te verzilveren. Pas in de zeventigste minuut maakte Elias Mselmi namens Olympia de openingstreffer. FC Hilversum, spelend in het zwart, vocht zich terug in de wedstrijd en na een fraaie voorzet van Ilias el Mazouj kopte Jimmy Floor tien minuten later de gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd benutte Dave Huymans een terecht gegeven strafschop voor Hilversum.

Olympiatrainer Danny Wiersma baalde van de nederlaag: “Verliezen hoort ook bij sport. Maar het gaat om de manier waarop. Er gebeuren dingen in het veld waarop je geen invloed hebt, zoals de beslissing van de scheidsrechter dat we geen strafschop kregen. Neemt niet weg dat we beter onze kansen moeten benutten. Na onze voorsprong ging Hilversum met vier man voorin spelen. In de omschakeling van verdediging naar aanval hebben we zeker vier kansen gehad om te scoren. Die werden helaas niet benut.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>