Wasmeer met eigen jeugd goed bezig in het zaterdag amateurvoetbal
Foto: © Bastiaan Miché

Wasmeer met eigen jeugd goed bezig in het zaterdag amateurvoetbal

  Sport

HILVERSUM - Met twaalf punten uit zes duels doet Wasmeer, dat afgelopen zomer overstapte van de zondag naar de zaterdag, het heel aardig in de competitie. En na de 4-1 winst op toenmalig koploper Eemnes was zaterdag de nieuwe koploper Achterveld een prooi voor de ploeg van trainers Martijn Donker en Gavin Adema. Mats de Jong scoorde driemaal en was the man of the match.

"We willen eigenlijk iets meer", opent Martijn Donker na afloop van het leuke en sportieve duel. "Onze doelstelling voor dit seizoen is een plek in de top vier. Dat betekent dat je bij de mindere ploegen geen punten mag verspelen. Aan promotie naar de derde klasse denken we nog niet. We zijn dit seizoen begonnen met jonge jongens uit de eigen opleiding die nog moeten leren. Het is voor ons een uitdaging om deze gretige groep bij elkaar te houden en dan zien we wel wat de toekomst brengt.”

Het trainersduo Donker en Adema laat zich lezen als een jongensboek. Adema: "We waren buurjongens, zaten samen op school, hebben samen gevoetbald en zijn trainer geworden bij de jeugd van Wasmeer. Vorig jaar november werden we door het bestuur gevraagd om de hoofdtrainers te worden van het nieuwe Wasmeer 1 op zaterdag. We zijn echt jongens van de club. In Wasmeer 1 en 2 spelen vrijwel uitsluitend jongens uit de eigen jeugdopleiding. Dat kenmerkt Wasmeer.”

Tactisch voetbalde Wasmeer sterk tegen de koploper, analyseert Donker: "We speelden in het begin van de wedstrijd bewust verdedigend. We waren gewaarschuwd voor Achterveld, dat in zes wedstrijden twintig keer scoorde om daarna door snelle uitvallen de tegenpartij onder druk te zetten. Als de tegenstander de bal heeft, staan we met vijf verdedigers en in de omschakeling zoeken we met vijf man de aanval."

De schitterende accommodatie van Wasmeer bij de voormalige Anna’s Hoeve is de opmaat voor een solide toekomst. "We zijn de club voor Hilversum-Oost en -Noord", zegt Hans Haselager, sinds twee jaar voorzitter. "Wij horen bij deze wijken, waar een enorm potentieel aan leden woont. We willen dat iedereen zich hier thuis voelt, kinderen zich ontwikkelen en er een evenwicht is tussen presteren en plezier hebben."

Spijt dat Wasmeer op zaterdag is gaan voetballen, heeft Haselager niet. "Het werd steeds lastiger om op zondag een okselfris team op het veld te krijgen. De spelers wilden ook liever op zaterdag voetballen. Het is jammer dat de KNVB OSO en BZC niet bij ons in de competitie heeft ingedeeld. Dan hadden we in elk geval een paar leuke derby’s gehad. De stip op de horizon is wel dat we naar de derde klasse willen met al die Hilversumse clubs. Dan krijg je meer publiek. Dat kost tijd, maar het feit dat we in de leeftijdsklassen onder 19, 17,16 en 15 zowel in kwantiteit als kwaliteit voldoende spelers hebben, geeft houvast voor de toekomst."

Meer berichten