Foto: Bastiaan Miché

Begin 2020 meer duidelijkheid over toekomst Zwembad de Lieberg

  Sport

HILVERSUM - De gemeente Hilversum verwacht begin 2020 meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Zwembad de Lieberg. Het een jaar geleden aangekondigde onderzoek daarnaar is nog gaande. 

Ergens in het eerste kwartaal van volgend jaar zal het college van burgemeester en wethouders een voorstel presenteren aan de Hilversumse politiek. Wat nu de stand van zaken is, kan of wil de gemeente niet zeggen. 

Aanleiding voor het onderzoek is dat het bad aan de Jan van der Heijdenstraat, dat in 2018 twee keer moest worden ontruimd, inmiddels verouderd is. Dat leidt tot hoge onderhoudskosten en dito exploitatiekosten. Bovendien is het zwembad verre van duurzaam. 

De verschillende gebruikers/sportverenigingen van De Lieberg pleitten daarom vorig jaar in de Gooi en Eembode voor een geheel nieuw zwembad. Renovatie zou namelijk betekenen dat het zwembad langere tijd dicht zou moeten. 

Tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad vroeg Leefbaar Hilversum-raadslid Mirjam Kooloos naar de stand van zaken van het zwembad. Zij constateerde dat er wederom 1 miljoen euro in die begroting (zoals ieder jaar) was gereserveerd voor de Lieberg en wilde groter denken. Kooloos noemt het onbegrijpelijk dat een stad of dorp als Hilversum met 90.000 inwoners geen buitenzwembad heeft. 

Kooloos werd tijdens haar bijdrage echter onderbroken door Hart voor Hilversum-raadslid Michiel Eerenberg die aangaf dat er tijdens een geheim overleg - op dat moment blijven de deuren gesloten voor publiek en pers - al was gesproken over De Lieberg. Enigszins geschrokken door zijn eigen interruptie ging Eerenberg hier niet verder op in. Ook Kooloos hield verder haar mond. Achteraf zegt ze dat ze echt niet wist dat hierover tijdens een geheim overleg was gesproken. 


Meer berichten