Tweedeklasser Victoria denkt nog niet aan promotie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Victoria begon tegen BFC sterk, maar na een half uur stortte de ploeg als een kaartenhuis in elkaar.
Victoria begon tegen BFC sterk, maar na een half uur stortte de ploeg als een kaartenhuis in elkaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Tweedeklasser Victoria denkt nog niet aan promotie

  Sport

HILVERSUM - Victoria is dit seizoen middenmotor in de tweede klasse. Zaterdag tegen het Bussumse BFC gaven de Hilversummers binnen tien minuten het duel uit handen.

Iedereen wist het en stond er voor 100 procent achter. Ook bij Victoria tegen BFC werd er zaterdag na het eerste fluitsignaal niet gevoetbald als protest tegen racisme. Daarna gingen alle remmen los en zegevierden de Bussumers verdiend met 3-1 bij en van de thuisspelende Hilversummers.

Victoria had de eerste 25 minuten van de wedstrijd de illusie dat de negende competitiewedstrijd een makkie zou worden. In de vijfde minuut zette Emmanuel Emmas de thuisploeg op voorsprong. Dat smaakte naar meer en Victoria had ook het initiatief; echter niet langer dan een half uur.

Domper van jewelste
In de 33ste minuut maakte Jelle van der Geest voor de bezoekers de gelijkmaker. Dat was ook het moment dat de ploeg van trainer Robert Roest plotseling als een kaartenhuis ineenstortte. Zeven minuten later stond er door doelpunten van Tim Vrakking en Tjerk Posthuma al 1-3 voor BFC op het scorebord. "Dat was een domper van jewelste”, zegt de teleurgestelde Roy van den Brink na afloop.

"We begonnen zo goed met die vroege 1-0. Na de gelijkmaker waren we volledig de weg kwijt. Het was in de resterende speeltijd van de eerste helft zaak om geen vierde treffer tegen te krijgen. Dan was de wedstrijd zeker gespeeld. Na de rust wilden we snel scoren om in de wedstrijd te blijven. Dat lukte niet. We kregen met nog een half uur spelen wel kansen, ik schoot ook naast. Maar de aansluitingstreffer bleef uit en dan weet je hoe het afloopt."

Hogerop
De 25-jarige Roy van den Brink, die dit seizoen van Altius overkwam, heeft het naar zijn zin bij zijn nieuwe club Victoria: "Ik heb jaren in de derde klasse gevoetbald en wilde wat anders. Ik heb gesproken met clubs uit de derde klasse, maar dan had ik net zo goed bij Altius kunnen blijven. Ik wilde hogerop en toen kwam Victoria, dat in de tweede klasse speelt. Met mij gingen ook Jordy Arp en Beau Schaepman van Altius naar Victoria."

Aanpassingsproblemen kende Van den Brink niet: "Ik speel vrijwel alle wedstrijden. Alleen gaat het in de tweede klasse een stuk sneller en kom je betere voetballers tegen. We hebben een leuke groep voetballers waar veel in zit en met de nieuwe trainer is het toch wel even wennen aan elkaar."

Rijp voor de slacht
Die nieuwe trainer is Robert Roest, die ondanks de nederlaag zijn mannen toch een compliment gaf: "Ik dacht even dat we in de eerste helft, nadat we in zeven minuten drie goals tegen kregen, rijp waren voor de slacht. We stonden verkeerd en deden alles fout. We maakten het BFC erg makkelijk, zo veel ruimte gaven we weg. Het positieve is dat we na de 1-3 niks meer weggaven. In de tweede helft waren we gelijkwaardig. We kunnen goed voetballen en die inzinking is vooral een mentaal dingetje.”

Aan elkaar wennen
Roest hoeft bij Victoria niet te vrezen dat na een paar verliespartijen zijn hoofd op het hakblok ligt. "Druk van bovenaf is er niet bij Victoria”, zegt secretaris Edwin van Eijk. "We hebben een jonge ploeg met veel spelers uit de eigen jeugdopleiding. Plus een nieuwe trainer. Dat moet aan elkaar wennen. Aan promotie denken we voorlopig niet. Als we bij de eerste zeven eindigen, hebben we een goed seizoen. De trainer heeft de potentie en de ervaring om hoger te spelen. Eerst maar een paar jaar voetballen in de tweede klasse. Pas als de organisatie en de spelersgroep er klaar voor zijn, kunnen we eraan denken om weer een stap te maken. Het vorig jaar verloren seizoen in de eerste klasse (de Hilversummers verloren toen bijna alle wedstrijden en degradeerden kansloos, red.) is een harde leerschool geweest.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>