Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Olympia met 3-1 te sterk voor buurman Altius

Sport

HILVERSUM - De amateurvoetballers speelden afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Eén Hilversumse derby; Altius verloor op eigen veld met 1-3 van buurman Olympia.

 Onder barre omstandigheden scoorde voor de rust Bilal El Morabet en Marouaan Halouchi voor Olympia, waarna Jan Kloet voor de thuisploeg de aansluitingstreffer noteerde. Inde tweede helft, die op kunstgras werd gespeeld omdat het gras onbespeelbaar was geworden, was Altius sterker. Ferhat Ozturk velde echter in de laatste minuut het vonnis over de thuisploeg.

Voor Danny Wiersma, trainer van Olympia, is het een lekker gevoel dat de laatste twee wedstrijden voor de kerstvakantie werden gewonnen: "Na de kleine nederlaag tegen TOV en grote nederlagen tegen DOSC en Laren, 9-0 en 6-2, moest er wat veranderen. Dat is goed uitgepakt. We kunnen verder bouwen."

Hoewel Olympia zesde staat op twee punten van TOV is Wiersma niet geheel tevreden: “We hebben in twaalf wedstrijden niet het maximale eruit gehaald. De ontwikkeling is goed, maar het voetbal kan beter. Na de winterstop is het doel plek vijf of vier.”

Altius-aanvoerder Arno Calis is blij dat zijn ploeg ruim een maand heeft om op adem te komen. De oranje/zwarten staan met slechts zeven punten voorlaatste in de derde klasse. Calis: “In de tien jaar dat ik bij Altius voetbal, is dit de slechtste seizoenstart. We komen scorend vermogen te kort. En in de voorhoede staan jonge spelers die nog moeten wennen aan het seniorenvoetbal. Voor ons komt de winterstop op een goed moment. Kunnen we de hoofden leegmaken, want die reeks nederlagen knaagt wel aan het zelfvertrouwen.”

Uit de krant