Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Victoria doet na 4-0 zege bij Loosdrecht weer helemaal mee om de prijzen

Sport

HILVERSUM - Victoria heeft in de tweede klasse B van het zaterdag amateurvoetbal uitstekende zaken gedaan. De Hilversummers wonnen de streekderby tegen medekoploper Loosdrecht met 4-0 - een lesje effectiviteit - en stegen zodoende van de vijfde naar de vierde plaats. 

Na een uitstekende seizoensstart is het elftal van trainer Robert Roest nu bezig aan een uitstekende serie. De Hilversummers boekten namelijk de zesde zege op rij en verloren op 30 november voor het laatst (van die andere koploper Maarsen). 

Man of the match zaterdag was Mouad Tissoudali. Hij maakte drie doelpunten; de 1-0, 2-0 en 4-0. Die andere treffer werd gemaakt door Emmanuel Emmas. Voor Tissoudali is dit zijn eerste seizoen bij Victoria. Hij speelde eerder voor Legmeervogels en Zeeburgia. De 21-jarige spits betrok vooral Rik Langhout in zijn succesvolle middag. Samen vormen zij een gevaarlijke tandem; hinderlijk en lastig voor de tegenstander. Zeg maar de tweedeklassevariant op het Ajax-duo Ziyech/ Promes. 

Structuur en balans
Tissoudali, is vooral snel op de eerste vijf meter: "We weten elkaar steeds beter te vinden. Rik kent mijn favoriete looplijnen en dropt vanuit het middenveld de bal precies op de goede plaats. Het succes komt ook doordat we steeds beter voetballen; vooral verdedigend staat het goed. Er is structuur en balans in de ploeg. Ook luisteren we naar elkaar en zijn na het trainingskamp tijdens de winterstop nog meer naar elkaar toegegroeid. Ik heb het naar mijn zin bij Victoria en blijf zeker nog een jaar.”

De pas 22-jarige Langhout voetbalde zaterdag zijn honderdste wedstrijd in het eerste van Victoria. Opmerkelijk, gezien zijn leeftijd en dat veel voetballers snel van club veranderen als het gras bij de ander figuurlijk gezien groener is. Langhout is een Victoriaan in hart en nieren. De jubilaris bloeit weer op bij de club na het rampzalige vorig seizoen toen de Hilversummers in de eerste klasse kansloos waren en degradeerden. 

Vertrouwen in nieuwe trainer
In het huidige voetbal een voorteken van massale leegloop. Langhout en zijn vrienden, die ook al jaren bij Victoria voetballen en de kern vormen van het huidige team, dachten daar anders over: "We zijn met de vaste vrienden bij elkaar gaan zitten en hebben ons de vraag gesteld wat te doen; blijven of vertrekken. We hadden vertrouwen in de nieuwe trainer Robert Roest en besloten te blijven. Met de paar spelers die erbij zijn gekomen, heeft dat goed uitgepakt. Er staat in tegenstelling tot het vorig seizoen weer een team."

Een bestuurslid van Victoria vult na afloop aan: "Die vaste kern verbond er wel een voorwaarde aan. De spelers die vorig seizoen kwamen aanwaaien en er niets van bakten, moesten met de bezem de club worden uitgeveegd. Dat is ook gebeurd."

Drie jaar bijgetekend
Robert Roest, die als jongen deze krant in zijn woonplaats Soest nog heeft bezorgd, heeft het naar zijn zin bij Victoria. Hij heeft voor drie jaar bijgetekend. “Ik onderschrijf de doelstelling van de club om in de toekomst zoveel mogelijk eigen jeugd in de hoofdmacht te laten voetballen; een ‘Victoria elftal’. De jeugdopleiding functioneert prima en er is veel potentie aanwezig. In deze wedstrijd heb ik de 18-jarige Sem Roslaten debuteren. En zo zitten er nog meer in de wachtkamer. Met het eerste zijn we goed op weg. Maar we mogen niet verslappen tijdens de wedstrijd. Dat is onze valkuil."

Als het gaat om de vraag of Victoria nu weer titelkandidaat is, houdt de oefenmeester zich op de vlakte. "Waar het seizoen eindigt, zien we wel. Promotie is niet het hoofddoel, maar als het voorbij komt? Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd."

Uit de krant