Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Nieuwe trainer voor dames 't Gooi

Sport

HILVERSUM - Vrouwen 1 van sc 't Gooi krijgen een nieuwe oefenmeester. Jaap Hofman vertrekt na een lange tijd met de dames gewerkt te hebben. Ron van Dijk is aangesteld als zijn vervanger, zo meldt de voetbalclub.

De nieuwe trainer heeft hiervoor gewerkt bij CSW in Wilnis. In 2012-2013 begon hij daar als assistent-trainer bij vrouwen 1. Vanaf 2014 was hij de hoofdtrainer van de selectie. Dat was hij tot afgelopen seizoen. 

"Met de Vrouwen 1 van CSW behaalde hij aardig wat successen", meldt 't Gooi. "Zo eindigde CSW het seizoen 2018-2019 op de derde plaats in de Eerste klasse en speelde hiermee voor promotie naar de hoofdklasse. Enkele jaren eerder promoveerde hij achtereenvolgend met CSW naar de Tweede klasse en vervolgens naar de Eerste klasse."

Wat Van Dijk vooral aanspreekt bij de Berestein-bewoners is de wil om te presteren. Achter de schermen willen de mensen het meest uit een seizoen halen en uit gesprekken met diverse speelsters blijkt volgens hem dat de 'ambitie er vanaf druipt'. Dit is voor hem dé doorslaggevende factor geweest om voor 't Gooi te kiezen. "Ik hoop dat we zo spoedig mogelijk weer op het veld mogen staan om te starten", aldus de nieuwe trainer. 

Met de aanstelling van Van Dijk komt er een einde aan de lange samenwerking tussen de voetbalclub en Hofman. De 56-jarige trainer, voormalig selectiespeler van 't Gooi, kende in die periode diverse hoogtepunten, waaronder de promotie naar de landelijke klasse. April 2019 verlengde hij nog met een jaar. Nu is besloten niet met elkaar verder te gaan. 

Uit de krant