De ondertekening ging coronaproof.
De ondertekening ging coronaproof. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Na zomervakantie kunnen 1.700 ATC'ers sporten op Wasmeervelden

Sport

HILVERSUM - Het buitensporten smaakte naar meer. Daarom hebben HSV Wasmeer en de Alberdingk Thijm Scholen een samenwerkingsovereenkomst gesloten om vaker in de buitenlucht te kunnen bewegen op de velden van de Hilversumse sportvereniging.

De afgelopen periode was het al (verplicht) buitensporten voor alles en iedereen. Vanwege de coronacrisis is binnen sporten uit den boze. De ATC-scholen vonden onderdak bij Wasmeer. Dat krijgt na de zomer - als het nieuwe schooljaar begint - een vervolg, want beide is dit goed bevallen. Na de zomervakantie komen er ruim 1.700 leerlingen tijdens schooltijd sporten op het complex van Wasmeer aan de Minckelersstraat.

Woensdagmiddag hebben de twee partijen de afspraken bekrachtigd. Op het Hilversumse kunstgras zetten rector Elke de Boer, docent lichamelijke opvoeding Yiri Wullur van het ATC en Wasmeer-voorzitter Hans Haselager en Wasmeerder Paul Steinplatz op gepaste afstand van elkaar hun handtekeningen onder de overeenkomst.

Betere bezetting

"Voor beide partijen levert deze samenwerkingsovereenkomst een win-winsituatie op", luidt de gezamenlijke conclusie. "Voor het Alberdingk Thijm College de ideale situatie om vlak bij hun scholencomplex lekker buiten te kunnen sporten en voor HSV Wasmeer een betere bezetting van hun sportcomplex door dit maatschappelijk doel te dienen. We zijn verheugd dat naast Groot Goylant, St. Aloysius College en basisschool de Wilge, nu ook andere scholen van de Alberdingk Thijm Scholen bij Wasmeer kunnen sporten", luidt het vervolg.

Voor Wasmeer betekent de komst van een dergelijke hoeveelheid leerlingen een paar kleine bouwkundige aanpassingen van het paviljoen om de leerlingen van de juiste kleedkamers gebruik te laten maken. Dit wordt de komende weken in orde gemaakt.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief