Hilversum Actief vorig jaar.
Hilversum Actief vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Zevende Hilversum Actief gaat zondag wél door

Sport

HILVERSUM - Ondanks corona en alle maatregelen die daarbij horen, gaat de zevende editie van Hilversum Actief komende zondag ‘op een veilige en verantwoorde manier’ door.

Bezoekers kunnen ‘met een gerust hart’, aldus de organisatie, op het Marktplein kennismaken met sport en activiteiten in de gemeente Hilversum. Hilversum Actief geldt als start van de Nationale Sportweek. De toegang is gratis. De aanwezige verenigingen nodigen bezoekers uit om mee te doen met hun activiteiten. 

Op het hoofdpodium is een dagvullend programma. Er zijn dansoptredens en demonstraties van sporten. Chris Wobben, bekend van NOS langs de lijn, zal de hele dag de presentatie op het hoofdpodium verzorgen. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers zich laten informeren door alle aanwezige sport- en cultuurverenigingen, maar ook door bedrijven en maatschappelijke organisaties. 

Dit jaar is de informatiemarkt anders dan anders. Vanwege de Coronamaatregelen staan de kramen ver uit elkaar en is er éénrichting-wandelroute. Het evenement is van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over alle deelnemers en het programma staat op https://sportfair.nl/hilversumactief/.

Uit de krant