Afbeelding

FC Hilversum wint boeiende stadsderby bij Olympia

Sport

HILVERSUM - Vuurwerk vooraf en ook tijdens de stadsderby tussen Olympia’25 en FC Hilversum in de derde klasse van het amateurvoetbal hoefde het aanwezige publiek op Sportpark Berestein zich zaterdagmiddag geen moment te vervelen. Uiteindelijk, diep in blessuretijd, trokken de groen-witten aan het langste eind: 2-3.

Vanaf de eerste minuut van het openingsduel werd duidelijk dat beide ploegen veel voetbal in huis hebben en zo golfde het spel op en neer. En nadat er al een treffer was afgekeurd wegens te fors inlopen op Hilversum-keeper Marco Schreyer scoorde de thuisploeg alsnog in de twintigste minuut de 1-0 via Randy Kroon. Hilversum kwam even later terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van Remy de Wilde schoot Ryan de Jong de gelijkmaker binnen.

Ook na de thee genoeg actie. Ilias el Mazaouji van FC Hilversum zag zijn treffer worden afgekeurd en ook een vrije trap op twee meter van het doel van Olympia (na een foute terugspeelbal) ging er niet in. Vervolgens viel aan de andere kant de 2-1. Na een snelle counter schoot Marouan Halouchi de thuisploeg op voorsprong.

In de spannende slotfase kwamen de bezoekers vijf minuten voor tijd door een kopbal van Petr Palinik op gelijke hoogte. En in de 94ste zorgde Ryan de Jong met een fraaie vrije trap ervoor dat de drie punten meegingen naar Sportpark Crailoo.

In dezelfde afdeling was Altius met 2-0 te sterk voor Zeist en verloor ‘t Gooi met 2-0 bij Laren. Opvallend, de derby tussen SV Baarn en TOV werd uitgesteld omdat er gevreesd werd voor te veel toeschouwers. Komende zaterdag - als alles doorgaat - speelt Olympia bij TOV en ontvangt Hilversum Jonathan. ‘t Gooi ontvangt CJVV en Altius speelt tegen FZO.