Afbeelding
Foto: Maple Leaf Cross

Virtuele Maple Leaf Cross met 230 lopers zeer succesvol

Sport

HILVERSUM - De 73ste editie van de Maple Leaf Cross tussen Laren en Hilversum was dit jaar vanwege de coronamaatregelen geheel anders dan voorheen. Desondanks spreekt de organisatie met 230 deelnemers van een succes. 

Om er een coronaproof-editie ban te maken konden de deelnemers het virtueel tegen elkaar opnemen, door middel van GPS-registratie. Het parcours was dit jaar met piketpaaltjes aangegeven in het gebied van Goois Natuur Reservaat tussen Sint Janskerkhof en de Orionlaan. Gedurende negen dagen konden inschrijvers hun gekozen afstand van 2,5; 5 of 10 kilometer lopen. Daarbij konden zij kiezen uit verschillende categorieën: hardlopen, wandelen of Nordic walking. 

Het idee voor een virtuele cross was snel bedacht. Daarbij werd ook advies ingewonnen bij de Hilversum City Run, diie eerder dit jaar al een virtuele wedstrijd organiseerde. “Net als de verhuizing van Anna’s hoeve naar Laren, is het ook dit jaar weer gelukt een goed georganiseerde loop neer te zetten”, aldus commissievoorzitter Louran van Keulen. “Daarbij zijn we trots op zoveel trouwe fans te hebben die ieder jaar aan de cross meedoen.”

Aanvankelijk werd rekening gehouden met vijftig deelnemers. Het werden er dus bijna vijf keer zo veel. Van Keulen: “Fantastisch hoe loopgroepen elkaar hebben geïnspireerd. Ook nieuwe groepen deden mee, zoals voetbalteams die wegens de maatregelen een andere trainingsinvulling zochten.” De tien beste lopers krijgen een eervolle vermelding op de website mapleleafcross.nl.

Uit de krant