Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ook golf is anders in coronatijd, blijkt tijdens ‘vlaggenwedstrijd’ ‘t Jagerspaadje

Sport

HILVERSUM - De golfsport heeft tijdens de coronaperiode minder hoeven lijden dan andere sporten. Anderhalve meter afstand houden is hier toch net iets gemakkelijker. Toch gelden ook hier de nodige maatregelen, bleek afgelopen weekend tijdens een clubtoernooi bij ‘t Jagerspaadje. 

Zo mogen de clubs waarmee de golfspelers slaan en de in het spel zijnde ballen niet onderling worden uitgewisseld. De vlag in de hole, waar uiteindelijk de bal in moet, mag niet worden aangeraakt en de gemeenschappelijke hark om het zand in de bunker aan te harken is tijdelijk afwezig. Vrijwilligers van de club zorgen daarom ‘s ochtends vroeg voor het aanharken van de bunker. 

Golfclub ‘t Jagerspaadje - gelegen aan de parkbossen van de historische ‘s Gravelandse Buitenplaatsen in het Corversbos - viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum. De relatief korte baan van 2800 meter is per 1 maart qualifiing voor het World Handicap System WHS (voorheen EGAhandicap) en goedgekeurd door de Nederlandse Golf Federatie voor het afnemen van examens. 

Afgelopen weekend was er voor het eerst in lange tijd weer een clubactiviteit. Het clubhuis en terras waren nog wel dicht en ook moesten de deelnemers het doen zonder hapjes en drankjes. Toch was de sfeer tijdens deze ‘vlaggenwedstrijd’ opperbest. Na afloop verlieten alle deelnemers in verband met corona direct het park. Er waren uiteraard wel winnaars: Thea Verspyck en Marianne Flink. 

Het voordeel van de coronatijd was bovendien dat een grote groep vrijwilligers een groot gedeelte van de baan heeft gerenoveerd. Daar was(coronaproof) alle gelegenheid en tijd voor. Mooiere greens, fairways, bunkers en zelfs een echte diepe professionele potbunker waren het resultaat. Door de inzet van al die vrijwilligers is het mogelijk de contributie laag te houden, meldt de verenging. “En er kan zelfs gespaard worden. Bijvoorbeeld voor het komende 40-jarig bestaan, waar alle 350 leden naar uitzien. Corona moet dan geen roet in het eten gooien.”

Uit de krant