Afbeelding
Foto: Rolf Hamersma

Trainerscursus voor jeugdspelers Altius in coronatijd

Sport

HILVERSUM - Voor jongeren is er momenteel weinig te doen in deze coronatijd. Daar hebben ze bij voetbalvereniging Altius iets op bedacht. Jeugdspelers krijgen nu de mogelijkheid om assistent-trainer te worden.

Spelers vanaf veertien jaar en ouder kunnen sinds deze voetbaljaargang meedoen aan deze cursus die de club aan Sportpark Berestein hen biedt. Volgens jeugdvoorzitter Tom Haselager slaat dit project aan. “Inmiddels hebben zestien jongens de eerste stappen gezet in hun trainersloopbaan”, meldt hij. 

Onder leiding van de vaste jeugdtrainers lopen de oudere jeugdspelers mee bij de pupillenteams van Altius. Zij bereiden onder andere oefeningen voor en verzorgen diverse onderdelen van de training, zoals de warming-up of een rondo. 

Aanvalsoefeningen

Dit initiatief heeft afgelopen vrijdag een vervolg gekregen. De zestien voetbaltrainers in spe zijn begonnen aan een driedaagse trainingscursus. Docenten zijn Marco Gras (vanaf komend seizoen Hoofd Jeugdopleidingen bij de club) en Willem Romp (gediplomeerd KNVB-trainer). “De eerste bijeenkomst bood een mooie combinatie van theorie en leren trainen van aanvalsoefeningen aan O8- en O9-spelers. Oefeningen die netjes vooraf door iedereen waren voorbereid”, meldt de jeugdvoorzitter. 

Altius hoopt dat dit een mooie, eerste aanzet is tot nog veel meer groepen in de komende jaren, die zich kunnen ontwikkelen tot een nieuwe generatie trainers met ‘een oranje hart’. Met behulp van de docenten, de KNVB Rinus-app en verschillende trainingsgroepjes bij de Altius-pupillen gaat de groep verder. “Uitdaging en ontwikkeling gaan hand-in-hand met plezier onder het inmiddels voor veel Hilversummers bekende credo #oranjegloed”, laat Haselager weten. 

Uit de krant