Van links naar rechts: Hans Bloemen en Dinesh Binda, leden van de padelcommissie, Caroline Loomans, voorzitter TV de RadingHans de Jong en Jeroen Haremakers, leden van de Park Onderhoudscommissie.
Van links naar rechts: Hans Bloemen en Dinesh Binda, leden van de padelcommissie, Caroline Loomans, voorzitter TV de RadingHans de Jong en Jeroen Haremakers, leden van de Park Onderhoudscommissie. Foto: Berry Ruijter

Tennisvereniging de Rading start komende week met aanleg van twee padelbanen

Sport

HILVERSUM - Een potje padel spelen kan binnenkort ook bij Tennisvereniging de Rading. Komende week start de aanleg van twee padelbanen op het terrein van de vereniging aan ‘t Jagerspaadje. Deze klus duurt pakweg twee maanden. 

Dat zegt voorzitter Caroline Loomans van TV de Rading. “Op 27 juni is de officiële opening. Maar als het meezit, is het werk begin juni al klaar. Het betonnen blok moet worden gestort, er moet kunstgras komen en wanden.” 

Er zijn misschien nog mensen die nog nooit van padel hebben gehoord, maar deze racketsport staat bekend als ‘s werelds snelst groeiende sport. Padel is ontstaan in Mexico in 1962 en is vanaf begin deze eeuw enorm in populariteit toegenomen. Eerst in Zuid-Europa en Latijns-Amerika, later ook in Nederland. Het is een combinatie van verschillende racketsporten en in principe speelt men twee tegen twee. Het speelveld is een combinatie van een tennisveld en squashbaan en men speelt op basis van de tennisregels. 

Veel actie
Door gebruik te maken van de zij en achterwanden blijft de bal lang in het spel en is er veel actie. “Padel is een racketsport die lijkt op tennis en squash”, aldus Loomans. “Het is een snel groeiende sport die is geschikt voor jong en oud. Het is dynamisch, snel en spectaculair, mede door het gebruik van de zij- en achterwanden. De sport heeft een lage instap, je hebt al snel leuke rally’s ook al ben je nog niet heel geoefend.”

Het initiatief binnen TV de Rading voor de realisatie van twee padelbanen - die samen zo’n 140.000 euro kosten - ontstond anderhalf jaar terug. Het plan is vervolgens verder uitgewerkt en zo is er binnen TV de Rading - een verenging van zo’n 450 leden - draagvlak voor ontstaan. Op het eigen terrein was nog wat ruimte over voor de aanleg. 

Enthousiaste reacties
Hans Bloemen, voorzitter van de Padel commissie is de initiator achter het initiatief. “Toen wij begonnen met het project kwamen we er gelijk achter hoe snel de sport groeit en hoe enthousiast tennisclubs zijn die padelbanen hebben aangelegd. Dat heeft ons de drive gegeven om ondanks alle coronaperikelen dit project door te zetten. We krijgen van allerlei kanten, zowel van buiten als ook van de eigen leden, enthousiaste reacties en zien er naar uit om de banen straks in gebruik te nemen. We hebben ook een aantal keren padelclinics georganiseerd en ik kan niet anders zeggen dan dat onze leden het een geweldige sport vinden waarbij je al heel snel gewoon lekker een balletje kan slaan. Dat smaakt al snel naar meer.”

Leden van de verenging kunnen straks gewoon - zonder dat de contributie wordt verhoogd - gebruikmaken van de banen. Voor niet-leden is er tijdens de zomer een zogenaamde Zomerchallenge. Dit is een tijdelijk lidmaatschap van juli tot en met september waarbij onbeperkt padel en tennis gespeeld kan worden. Loomans: “We hebben bewust gekozen voor een laagdrempelige instap van 30 euro voor jeugdleden en 60 euro voor senioren. We denken dat we sporters die in de zomerstop zitten hiermee een mooi sportaanbod doen. Na drie maanden vervalt het lidmaatschap, maar blijven mag natuurlijk altijd.”

Interesse in de ZomerChallenge? Houd dan de website www.derading.nl in de gaten of stuur vast een mail aan info@derading.nl o.v.v. ZomerChallenge.

Uit de krant