Afbeelding
Foto: Hilversum Hurricanes

Nu ook voor mensen met een beperking honkbal bij Hilversum Hurricanes

Sport

HILVERSUM - Hilversum Hurricanes ziet zichzelf als inclusieve sportvereniging, waarbij Iedereen moet kunnen sporten. Daarom kunnen nu ook mensen met een beperking honkballen bij de sportvereniging op Sportpark ‘t Jagerspaadje.

Inmiddels hebben zes enthousiaste deelnemers zich aangemeld. Komende donderdag 13 mei begint het G-honkbalteam met de training. Het doel voor dit jaar is om later dit seizoen met een volledig team mee te kunnen doen aan de DKF Landelijke G-honkbaldag, op de eigen velden in Hilversum.

G-Honkbal is een aangepaste vorm van honkbal en softbal, speciaal voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het spelletje is gelijk, maar met aanpassingen voor deze speciale doelgroep. Daarmee is het een individuele sport geworden in teamverband. “Hilversum Hurricanes is er trots op dat zij nu de mogelijkheid kunnen bieden om binnen de club te komen sporten in een team”, meldt de vereniging.

Enthousiaste trainers
Iedere speler heeft zijn sterke punten waarmee hij of zij een ander kan aanvullen, klinkt het verder. “De een kan goed vangen en gooien, de ander weer goed slaan. Enthousiaste trainers zorgen ervoor dat de talenten van de spelers op de juiste manier worden ingezet. Op die manier is iedereen welkom om op een prettige manier te bewegen en ook individueel te laten zien wat hij kan.”

Hoe werkt het?
Alle trainingen worden verzorgd door Hilversum Hurricanes. Het team van trainers/begeleiders is bekend en heeft affiniteit met de doelgroep. In de zomer traint men buiten op de velden, in de winter verhuist de club naar binnen (in een gymzaal). Gedurende het buitenseizoen is er ongeveer één keer per maand een vriendschappelijke wedstrijd of toernooitje bij en/of tegen andere verenigingen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Hilversum Hurricanes: hurricanes.nl.

Uit de krant