Foto van een project in de kop van Noord-Holland.
Foto van een project in de kop van Noord-Holland. Foto: Keesnan Dogger

Project voor vastgelopen kinderen bij Rugby Club Hilversum

Sport

HILVERSUM - Kom van die bank af en ga op het rugbyveld met jezelf aan de slag. Dat is de oproep aan schooluitvallers in Hilversum en omgeving van jeugdhulporganisatie Turn-Over. 

Op de velden van Rugby Club Hilversum op Sportpark Berestein is inmiddels al een groep gestart. Afgelopen vrijdag heeft een aantal jongeren uit het Gooi die zijn vastgelopen door schooluitval, die kampen met een verslaving of zich omringen met verkeerde vrienden kennis kunnen maken met de project. Woensdag 19 mei staat de officiële kick-off van dit project gepland. 

Turn-Over is een intensief traject dat geënt is op de normen en waarden van de rugbysport. Dit wordt aangevuld met mentale begeleiding en sociale vaardigheidstrainingen. Alles heeft als doel de de jongeren te helpen, zodat zij weer grip krijgen op hun toekomst. 

Turn-Over is eerder al gelanceerd in onder meer Alkmaar, Den Helder, Den Bosch en ook al in Engeland. Het project is gestoeld op de drie Engelse R’s: restore, rebuild en restart. Dat laat Turn-Over-oprichter Joeri Peperkamp weten. Als de jongeren het hele traject hebben doorlopen, worden de jongeren niet aan hun lot overgelaten. “Je blijft altijd deel van onze familie”, benadrukt Peperkamp. 

Turn-Over, erkend aanbieder van jeugdhulp, kan ouders, scholen en professionals die zich zorgen maken over een kind ondersteunen. “Het probleem wordt bij de kern aangepakt door onze multidisciplinaire professionals. Of het nu gaat om verslaving, depressie, autisme oppositioneel en antisociaal gedrag, agressie, weinig eigenwaarde of meervoudige problematiek: het team van Turn-Over laat niet los, ook als het soms even misgaat”, meldt de organisatie. 

Het gaat om een doorlopende groep en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meer weten? Kijk op www.turn-over.nl.

Uit de krant