Van links naar rechts, Sarah van Tuijl, Myrte van der Schoot en Nele van den Broek. Daarachter trainer Janet Hulshof.
Van links naar rechts, Sarah van Tuijl, Myrte van der Schoot en Nele van den Broek. Daarachter trainer Janet Hulshof. Foto: GAC

Historische middag bij GAC; maar liefst drie atletes springen verder dan zes meter

Sport

HILVERSUM - De Gooise Atletiek Club (GAC) bestaat al bijna honderd jaar, maar nog nooit sprong een atlete van de Hilversumse vereniging met verspringen verder dan de zes meter. Hoe bijzonder is het dan ook dat tijdens een wedstrijd op de baan op het Arenapark zaterdag drie atletes verder sprongen dan zes meter.

Sarah van Tuijl (18 jaar) sprong maar liefst 6,19 meter. De sprong was wel met teveel wind, waardoor deze poging helaas niet de boeken in gaat. Nele van den Broek (24 jaar) sprong naar 6,04 met wél een geldige wind. Dit was het gestelde doel voor dit seizoen.

Myrte van der Schoot (17 jaar) sprong 6,17 met eveneens geldige wind. Met deze sprong staat zij derde op de ranglijst aller tijden onder 18. Verder heeft ze de limiet gesprongen voor het EK onder 20 in Talinn. 

“Ik ben heel trots op deze meiden en dit belooft nog veel voor het komende atletiekseizoen”, aldus trainer Janet Hulshof. “Het geeft aan hoe hoog het niveau op dit moment is bij GAC. Niet alleen met verspringen, maar ook op de 400 meter, meerkamp en polsstokhoog doet een brede groep atleten mee met de Nederlandse top.”

Uit de krant