Een demonstratiepotje op een van de padelbanen van De Rading.
Een demonstratiepotje op een van de padelbanen van De Rading. Foto: Joost Hegge

De Rading wijzigt naam na realisatie padelbanen

Sport

HILVERSUM - Met de komst van de padelbanen is het tijd voor een naamswijziging. Sinds kort gaat de vereniging aan ‘t Jagerspaadje 22 door het leven als Tennis en Padel de Rading. Daar hoort ook een nieuw logo bij. 

In april maakte de vereniging bekend dat zij twee padelbanen ging aanleggen. Deze klus zou twee maanden duren, maar dat bleek toch iets te rooskleurig. Wegens het mindere weer en leveringsproblemen van staal en glas is er een vertraging van zo’n twee maanden opgetreden. Maar inmiddels zijn de banen af. Op zaterdag 4 september staat de officiële opening op de kalender. Wethouder Rosalie van Rijn van Wijdemeren - de Rading ligt op Loosdrechts grondgebied - neemt deze taak op zich. 

Padel is een mix tussen tennis en squash en wint aan populariteit. Naar verluidt is het momenteel de snelst groeiende sport In Nederland. Steeds meet tennisverenigingen laten padelbanen aanleggen. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij TV Westerveld. 

Ledemix

“Voor ons is padel een hele mooie aanvulling op het aanbod dat we met tennis al hebben”, geeft De Rading-voorzitter Caroline Loomans aan. “We hopen met padel een andere ledenmix te krijgen waardoor we als club aantrekkelijker worden. Het is jammer dat het niet gelukt is om de baan voor de zomer in gebruik te nemen, maar ze zijn klaar en dat is het belangrijkste.”

Jordi Ruijter heeft onlangs de opleiding bij de tennisbond (KNLTB) afgerond en mag zich nu officieel padeltrainer noemen. Dat houdt in dat hij padeltrainingen gaat geven. In de afgelopen periode hebben leden al kennis kunnen maken met de sport. Diverse clinics zijn gegeven. 

“We denken dat we, mede gezien de enthousiaste geluiden en het wachten op het gereedkomen van de banen, veel animo van eigen leden zal zijn. Dus gaan we niet meteen extern verhuren. Gelukkig zijn de padelbanen, net als de tennisbanen het gehele jaar bespeelbaar. Leden van onze club kunnen zo het hele jaar onbeperkt tennis en padel spelen.”

Voorlopig zijn de padelbanen alleen voor leden, al verwacht de voorzitter dat ze de banen op den duur wel extern gaan verhuren. Dat is vooralsnog toekomstmuziek. Met de realisatie van de padelbanen hoopt de vereniging nieuwe leden aan te trekken. Voor geïnteresseerden heeft de club nu een openingsaanbod. Wie meer daarover wil weten, moet even kijken op www.derading.nl

Uit de krant